начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Моля за съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот krasi_bb » 14 Авг 2007, 13:06

Здравейте на всички.
За пръв път пиша във вашия форум и искам да отправя молба за съвет.
Не съм сигурна, че казусът ми има някакво решение, но не съм и юридически грамотна (поради което съм доста объркана).
Касае се за следното: Преди две години, във фирмата в която работех тогава, изтеглих потребителски кредит, парите от който предоставих на работодателя си. (Може би се досещате как се развиха нещата). Първата една година нямаше никакви проблеми с вноските. След което, в следствие на претърпяна злополука, ми се наложи да отсъствам много дълго време от работа, след което бях и освободена. От тогава бившият ми шеф не внася пари по кредита и всеки месец ни разправя (има и други като мен), че от другия месец нещата ще се оправят. Излишно е да споменавам може би, че нямаме никакви документи, затова че ни е накарал да изтеглим тези кредити. Дълго време бях обзета от паника и надежда, но това е друг тема.
Искам да попитам има ли законни процедури и какви са те, чрез които да мога да се "изправя" срещу него? Кой е органът, към който трябва да се обърна?

Благодаря на всички, които ще прочетат и ще отговорят на въпросите ми!
krasi_bb
Нов потребител

Мнениеот fenix_f » 14 Авг 2007, 13:17

Е как така работодателя Ви е задължил да теглите кредити и после по какъв начин Ви е убедил да му дадете тези пари без документ за това?
Честно, направо ме изумихте и се чудя дали съм Ви разбрала правилно. :shock:
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот doxa » 14 Авг 2007, 13:28

според мен, тази ваша постъпка ще ви "държи влага"доста време!Но човек се учи от грешките си.
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот pitasht » 15 Авг 2007, 10:16

Сигналът до прокуратурата наистина може да има ефект, особено ако всички които сте теглили пари се обедините и дадете еднакви показания, тогава може и да се стресне и да ви върне парите, за да избегне наказателна отговорност.
Подкрепям колегата за суми до 1000 лева може да водите дело дори и със свидетел-пък и да са повече вие заведет за 999 лева, пак е нещо. Успех!
Пишете на shisha@gbg.bg
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 15 Авг 2007, 14:11

Хайде стига сте се заяждали с хората, ами нали затова е взаимопомощ. Това, че сте се трудили много да учите голяма работа!
То повече се чете докато работя отколкото за цялото ми следване и така че сме дали съвет на един човек да отиде до прокуратурата не е голяма работа
Пък и не влизаме във форума да докажем колко сме над другите а да помогнем и да попитаме
pitasht
Активен потребител

Мнениеот Julyan » 15 Авг 2007, 14:14

Много лоша ситуация- предполагам, че е банков заемът и то за по- големичка сума... и че Вие и разните му там поръчители сте се подписали съвсем саморъчно под заявленията и договора.
Julyan
Потребител

Мнениеот krasi_bb » 22 Авг 2007, 16:24

Julyan си съвсем прав.

На всички други благадаря за споделените мнения (позитивни и негативни). Наистина това ще е огромна обица на ухото и то в началото на жизнения ми път. Най-важната поука, която ще ми остане е, че трябва да се говори за нещата (по възможност преди да стане беля) и, за съжаление, че не трябва да се хваща вяра на повечето човешки същества.
krasi_bb
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ