Моля за съвет
От 2006 година имам сключен договор за заем с Българска Пощенска Банка АД. Заемът е теглен от Пловдивски клон находящ се на ул.Антим I. При сключването му обслужващата ме служителка изрично ме попита желая ли кредитна карта. Аз отказах. Като никога не съм сключвала договор за такава. От месец август 2007 година получавам писма, че дължа определена сума по кредитна карта РВ VISA ELECTRON без аз да съм искала такава и без да притежавам такава. За този период от 2006 годида до август 2007 година не съм получила никакво уведомление от Пощенска банка, че имам издадена такава карта най-макото за да отида да си я взема. Подадох молба да ми се покаже документа, на базата на който са ми издали тази кредитна карта. Няколко дни по късно ми се обадиха от Пощенска банка за да ми обяснят, че това е БОНУС карта към кредита който аз съм изтеглила. Аз съответно подадох нова молба, в която моля да ми се закрие служебно от банката тази БОНУС карта, тъй като аз не притежавам такава и твърдя че не съм се подписвала никъде, че желая. И към днескашна дата все още нямам отговор на подадените от мен молби и продължавам да получавам писма, че дължа сума по карта, която аз не притежавам, и която явно е издадена по усмотрение на банката без моето знание. Моля Ви посаветвайте ме какво да правя от тук нататъка. Да подам ли жалба до прокуратурата. Не ме е яд за парите яд ме е за отношението им и опитът им да ме изнудват.
Иначе по кредита съм редовен платец.
- Дата и час: 27 Фев 2025, 19:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
прочетете си внимателно договора за заем и всички други документи, които сте подписали с банката. Защото българина има навик да подписва без да чете, няма да се учудя да си пише черно на бяло за тази карта..
- barri
- Потребител
Да погледнете си договора, аз също смятам, че там има такава клауза.Вижте и ситните букви.Скоро гледах такъв договор на същата банка и имаше клауза за издаването на кредитна карта, но не като бонус, а като възможност, чрез нея да се заплаща кредита.Картата се заплащаше от клиента и се доставяше в определен срок, а отделно ежемесечно се плащаха някакви такси по обслужването и, без значение дали е ползвана или не.
Прочетете си договора и отидете на място да разберете повече.
И преди да подписвате договор, четете всичко и ситните букви, а не слушайте само какво Ви обясняват служителите в банката.
Прочетете си договора и отидете на място да разберете повече.
И преди да подписвате договор, четете всичко и ситните букви, а не слушайте само какво Ви обясняват служителите в банката.
- stessas
- Младши потребител
Когато възникна проблема аз седнах и наистина внимателно прочетох договора защото и на мен ми мина това през главата. В него няма абсолютно нищо писано за кредитна карата. Преди подписването на договора се подава едно заявление за кредит в което наред с всичко друго имаше въпрос "Желаете ли кредитна карта" с отговори да и не и аз съответно посочих НЕ защото не желаех. Струва ми се обаче че те въпреки всичко са ми направили. Аз подадох молба точно за това да ми покажат копие от това заявление, защото много добре знам какво съм посочила, но отговор и до ден днешен няма. А и защо в крайна сметка не ме уведомиха и извикаха да си взема тази кредитна карта, а чак след една година получавам писма че дължа суми по обслужването и без аз да притежавам такава. В крайна сметка аз ако наистина исках щях да посоча Да и да отида да си я взема. Моля ви посаветвайте ме как да действам от тук нататъка. Много пъти ходих до банката, но отношението им е отвратително точно затова съм решила да не им вървя по гайдата:-)
- ani_pl
- Нов потребител
Имате право да отидете на място с адвокат, на който са длъжни да представят всички документи.
Само тогава стават любезни.
То затова са тия "бонуси", за да събират допълнителни такси.
Само тогава стават любезни.
То затова са тия "бонуси", за да събират допълнителни такси.
- may_baych2002
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|