Здравейте,
Надявам се тук да намеря информация която да ми помогне относно решаването на следния проблем:
От "Софийска вода" искат да спрат водоподаването на три входа. Причината е, че трите входа са на обща сметка по която има задължения около 26000 лева. Тези задължения са се натрупали в рамките на 4 години, а ето и как: в края на 2004г. е монтиран общ водомер по който започва отчитане на потреблението на трите входа (до тогава е било на база). Не са открити индивидуални парти на отделните апартаменти (Софийска вода не разрешава), но е позволено на се монтират контролни водомери в повечето апартаменти (Софийска вода ги узаконява с пломбирането им). От софийска вода не искат да направят проверка по изготвен от входовете протокол (кой колко е изразходил и платил и кой колко не е плащал), за да се установи коя е причината в голямата разлика (те твардиат за около 26ьил лв. - по домовите книги задалжениата са около 5-6 хил. лв.).
Въпросите ми са:
1. Можели да "предизвикаме" проверка от Софийска вода за установяване на произхода на тези задължение (проверка на контролните водомери, общиа водомер, направените плащания по фактури и домовите книги)?
2. Можели да се заведе дело срещу "Софийска вода" за монополно поведение, когато не е разрешила откриване на индивидуални партиди на отделните апартаменти в трите входа?
- Дата и час: 27 Фев 2025, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Софийска вода
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Лично аз съм на мнение, че електроразпределение, топлофикация и водоснабдяване са тип монополисти, каквито бяха и БТК. Използват това си положение за лични облаги (типично по български макар и не само).
Ако беше "кабеларка" или интернет доставчик - виж това е друго - за 20лв. ще те отрежат докато не си ги платиш, пък ти ако не си доволен винаги може да си избереш друга фирма. За такъв вид монопол говоря.
БТК вече ги осъдиха заради ADSL-а... Няма ли най накрая да почнат да се съдят за монополно държание и отношение и такива като "Софийска вода".
Аз не гледам да се изкарам прав, а най накрая да се почне преход от "Българизъм" към "Европеизъм".
Ако беше "кабеларка" или интернет доставчик - виж това е друго - за 20лв. ще те отрежат докато не си ги платиш, пък ти ако не си доволен винаги може да си избереш друга фирма. За такъв вид монопол говоря.
БТК вече ги осъдиха заради ADSL-а... Няма ли най накрая да почнат да се съдят за монополно държание и отношение и такива като "Софийска вода".
Аз не гледам да се изкарам прав, а най накрая да се почне преход от "Българизъм" към "Европеизъм".
- WolfLord
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|