начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Непогасяване на кредит

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Непогасяване на кредит

Мнениеот titi111 » 10 Дек 2007, 17:35

На съпруга ми брат /девер ми е май/не си плаща кредита към банката.Дойдоха двама от банкерите да му кажат че трябва да внесе някаква сума, която той обаче няма да внесе ясно :? Та въпроса ми е при положение че е запориран за издръжка на детето 50лв той работи на 4ч за 100лв :? Какво прави банката? Би ли продала къщата която е на девер ми и мъжа ми ? Заемът не е ипотечен.Благодаря Ви предварително.
titi111
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 10 Дек 2007, 18:16

Идеалните части от къщата, които има девер ви, единствено жилище ли са? Има ли автомобил? За малки суми, могат да се разпродадат и движими вещи, което по принцип е трудно, но не невъзможно.
jojobba
Младши потребител

Мнениеот titi111 » 10 Дек 2007, 18:26

Няма кола телевизор нищо.Единствено жилище не е.Имат съсобственост и в апартамента в който живеем. :evil: И това не му е единствения заем мисля :?
titi111
Младши потребител

Мнениеот orleanski » 10 Дек 2007, 18:41

Е, какво се оказва, търсите съвет да спасите девер си от плащане на задължения. Взел ли е пари от банката - взел е. Трябва ли да ги връща - трябва. Ако беше взел от Вас пари на заем, щяхте ли да си ги търсите обратно от него. Май "Да". Мислите си, че като няма имущество ще се спаси. Да, за момента може да го направи, но след 1-2, а дори и след пет години (ако банката образува изп. дело) нещата могат да се променят, при това в най-неподходящия момент. А дали едно жилище е единствено, погледнете внимателно какво се разбира под несеквестируемо жилище и по-точно кога е налице такова. Това че може да се окаже ,че девер Ви притежава само един недвижим имот или 1/2 ид. ч. от такъв имот, не означава автоматично, че жилището (1/2 ид. ч.) не е секвестируемо и не може да се изнесе на публична продан. А това, че девер Ви е бил "запориран" за издръжка, нищо не означава. Като си плати издръжката, останалата част от трудовото му възнаграждение също е секвестируема, макар и частично. Така че от 50 лева, които му остават след запора за изплащане на издръжката, ще му удържат и част от остатъка, който пак е 50 лева.
orleanski
Младши потребител

Мнениеот titi111 » 11 Дек 2007, 10:47

Ама въобще нямам намерение да го спасявам :evil: И на мен ми дължи пари и се чудя как да ги взема :? Въпроса е принципен защото ако даден имот се даде за продан може съпруга ми да не получи като сума това което би получил ако е на нормална продажба.Та това имах впредвид с въпроса ми.Идеята че съпруга ми би бил ощетен заради него ей това ме тормози........... :shock:
titi111
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 11 Дек 2007, 10:57

Май не можем да си избираме роднините (братята имам предвид) :?
jojobba
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ