начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

РИОКОЗ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РИОКОЗ

Мнениеот NKonarev » 24 Апр 2008, 18:52

под прозореца на спалнята ми има монтирани климатици и вентилационна система на магазина който се намира под апартамента ми. в стаята се получават вибрации и нивото на шум е над нормата. РДНСК не взеха отношение и съответно се обърнах към РИОКОЗ да направят замеване на нивото на шум. направиха такова но в нарушение на всички правила. независимо от това в сертификата записаха, че всичко е в норма и съответно той важи за срок от три години. измерването застъпи като вечерния така и нощния период или от 22,50 до 23,10 а съответно беше записана нормата на нивото за шум за вечерния период. това добре но залата работи денонощно. мога ли да обжалвам по някакъв начин действията на служителите на РИОКОЗ и издадения сертификат, за да искам съответно ново изследване и евентуално затваряне на обекат или преместване на съоръженията
NKonarev
Нов потребител

re РИОКОЗ

Мнениеот sachi » 24 Апр 2008, 21:42

Идейката ми е:Пуснете Жалба в Съда от собствениците на Жилищната сграда,която е Ваша и Неприкосновена,че са монтирани без позволение
/това се прави на общо събрание/ тези съоражения ! /не съм юрист/
sachi
Младши потребител

Re: re РИОКОЗ

Мнениеот naughty » 24 Апр 2008, 21:57

sachi написа:Идейката ми е:Пуснете Жалба в Съда от собствениците на Жилищната сграда,която е Ваша и Неприкосновена,че са монтирани без позволение
/това се прави на общо събрание/ тези съоражения ! /не съм юрист/

за общото събрание е добра идея, но без особенна практичност. Фасадата е обща част, наблегнете на това.

Направете физическа намеса на целостта на климатика --> Само това ще ви спаси..
naughty
Потребител

Мнениеот NKonarev » 06 Май 2008, 21:14

проблема не е да премахна физически климатиците, по скоро ме интересува как мога да оспоря констатациите на РИОКОЗ които според мен са неправилни, а как се премахват климатици аз зная
NKonarev
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ