начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Проверка на личните данни

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проверка на личните данни

Мнениеот leksikona » 03 Май 2008, 23:04

Здравейте! Искам да попитам как стои въпроса с контрола на личните данни и информацията, която се изисква от рецепционистите, при регистрация в хотели. Редно ли е те да взимат личната карта на посетителите и от там да извличат лични данни? Каква е гаранцията, че със събраните по този начин лични данни няма да бъде злоупотребено при удобен случай? Питам как би следвало да се защитя при един такъв случай?
leksikona
Младши потребител

Мнениеот law_master » 05 Май 2008, 01:56

Такаааа,

Аз като бивш служител на рецепция в хотел и настоящ студент по право Ви казвам следното.

1. Полицията изисква за всеки които се регистрира в хотела да се прави адресна карта която се носи в най-близкото РПУ.

2. Няма опасност някои да ,,злоупотреби'' със личните Ви данни. ако евентуално това стане може лесно да се докаже.

3. Това е застраховка на хотела че няма да си тръгнете без да си платите.

4. ТОВА Е ПРАКТИКА ПО ЦЕЛИЯ ВЪЗМОЖЕН СВЯТ И САМО БЪЛГАРИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ :x
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот leksikona » 05 Май 2008, 11:12

law_master написа:Такаааа,

Аз като бивш служител на рецепция в хотел и настоящ студент по право Ви казвам следното.

1. Полицията изисква за всеки които се регистрира в хотела да се прави адресна карта която се носи в най-близкото РПУ.

2. Няма опасност някои да ,,злоупотреби'' със личните Ви данни. ако евентуално това стане може лесно да се докаже.

3. Това е застраховка на хотела че няма да си тръгнете без да си платите.

4. ТОВА Е ПРАКТИКА ПО ЦЕЛИЯ ВЪЗМОЖЕН СВЯТ И САМО БЪЛГАРИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ :x

Благодаря за разяснението. Вярвам, че е така.
Но честно казано не би ли следвало аз сама да попълня данните си върху бланката, която ми дават от рецепцията, а не рецепционистката да ми задържа личната карта за около два часа, докато си запише необходимите данни?
Ето, мен това ме смущава. Аз нямам представа къде, какво и колко е попълвала и дали на изхода на целия този процес има наистина такава временна адресна карта, която се носи в полицията. Разбирате ли - в този частен случай аз не съм наясно каква информация е взета от моята лична карта и т.н.
Питам, това ли е нормалната процедура - а именно така ли трябва да протече: задържа ти се личната карта на рецепцията за неопределено време и после ти я връщат. Че така не правят дори полицаите при проверка.
leksikona
Младши потребител

Мнениеот law_master » 05 Май 2008, 11:27

Ами това е нормалната практика.
Информацията която се взема е от номера на Л.К. до цвета на очите.
Не може сама да попълвате бланки, защото данните се вкарват директно в компютър, след което се разпечатват адресните карти. Аз лично съм ходил да ги нося в РПУ-то в Сл. бряг, където в прочим всички адресни карти от всички хотели наоколо се събират в нещо като голяма щайга и си стоят съвсем безстопанствени. Всеки може да вземе от там на който си поиска личните данни. :wink: :lol:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот leksikona » 05 Май 2008, 19:11

law_master написа:Ами това е нормалната практика.
Информацията която се взема е от номера на Л.К. до цвета на очите.
Не може сама да попълвате бланки, защото данните се вкарват директно в компютър, след което се разпечатват адресните карти. Аз лично съм ходил да ги нося в РПУ-то в Сл. бряг, където в прочим всички адресни карти от всички хотели наоколо се събират в нещо като голяма щайга и си стоят съвсем безстопанствени. Всеки може да вземе от там на който си поиска личните данни. :wink: :lol:

Без коментар! :!:
Или по-скоро да се молим на неведомите сили, наред с всичко останало, да ни предпазват и от злоупотреби с лични данни. Питам, защото имах конкретен случай, който доста ме притесни в личен план, по повод на една такава стандартна регистрация в хотел. :)
leksikona
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ