Здравейте,
Имам нужда от мнение, което се надявам да получа тук!
Имах договор за наем на квартира със срок една година - от юни 2006 до юни 2007. След като изтече договора, напуснах квартирата. Хазяинът обаче отказа да ми върне депозита, за което в момента съм завела иск.
Сега същият този човек ме заплашва, че ще заведе срещу мен иск за едногодишния наем, тъй като нямам разписки че съм го плащала. Това е така, с изключение на една разписка за първия наем - след това не ми е писал разписки и няма как да докажа, че съм платила останалите наеми. В договора не пише, че за при заплащане на наема се издават разписки, а само че се плаща до определено число на месеца.
Знам, че съветите се заплащат, имам адвокат, който се занимава с въпроса и който ме уверява, че няма проблем, без повече обяснения. Но моля все пак за за мнение - би ли имал един подобен иск на хазяина ми шансове за успех, тъй като ако това е така, ще се откажа да го съдя за депозита, за да не се окаже че трябва да плащам много по-голяма сума, който вече съм платила.
Благодаря предварително на отзовалите се!
- Дата и час: 27 Фев 2025, 13:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с бивш хазяин
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
След като няма разписки или други писмени доказателства за платения наем, трябва да има гласни такива /свидетели/. Тежестта на доказване е Ваша и ако не успеете, ще Ви осъди.
- ivanovna
- Младши потребител
"В договора не пише..." - т.е. договорът явно е писмен, а със свидетели не може да се доказва "погасяване на установени с писмен акт парични задължения".
-
portokal - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|