начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС

Мнениеот mechkata1976 » 27 Май 2008, 14:38

Всъщност, мисля че въпросът ми не е за тук, но все пак. Аз, например, като ФЛ, имам електронен подпис. Имам и едно-две търговски дружества (ООД, ЕООД), които представлявам в качеството си на управител. Могат ли търговските дружества (или по-скоро КАК могат) да ме упълномощят в качеството ми на физическо лице да подписвам с електронния си подпис заявления, уведомления, декларации и други, които търговските дружества подават перманентно към НАП (НОИ)?
Благодаря за инф. предварително!
mechkata1976
Младши потребител

Мнениеот mechkata1976 » 27 Май 2008, 14:54

Или поне къде да прочета по въпроса! В ЗЕДЕП не открих бърз отговор на въпроса си!
Предварително благодаря
mechkata1976
Младши потребител

Мнениеот mechkata1976 » 27 Май 2008, 15:40

В сайта на НАП има едно ръководство, звучи ми логично, действам както там е описано: https://inetdec.nra.bg/docs/ZUD_2008_Client.pdf

???
mechkata1976
Младши потребител

Мнениеот mechkata1976 » 30 Май 2008, 12:51

С електронните подписи (ЕП) се справих, поне засега. Но е много странно, че всички доставчици в моя град, на които позвъних за информация, признаха, че търсенето на тази стока, ЕП, е изключително слабо. Какво е обяснението?
mechkata1976
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 30 Май 2008, 22:09

spammer13 написа:
mechkata1976 написа:С електронните подписи (ЕП) се справих, поне засега. Но е много странно, че всички доставчици в моя град, на които позвъних за информация, признаха, че търсенето на тази стока, ЕП, е изключително слабо. Какво е обяснението?

Това едва ли е предмет за разглеждане в един юридически форум !... :wink:

...но пък и не пречи да му се отговори на човека.
Търсенето е сравнително слабо поради простата причина, че с него не можеш да свършиш кой знае колко неща. Един парадокс - за да си подновиш договора за електронния подпис, трябва да се явиш лично - изпратено по интернет заявление, подписано със СОБСТВЕНИЯ ИМ електронен подпис, не върши работа :)
А разни услуги като промяна на адреса за кореспонденция примерно едва ли се ползват ежегодно, за да си заслужават разходите за притежаването на ел. подпис.
А и голяма част от българите все още не вярват на тая магия с интернета. Току виж нещо се загубило по жицата. И донякъде с основание....
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ