начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

заповед за изпълнение по чл.410 ГПК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заповед за изпълнение по чл.410 ГПК

Мнениеот mi_mi » 26 Юни 2008, 15:59

Колеги, подала съм заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл.410 ГПК. Шефа желае да коригираме сумата и съответно платежния документ. Как да изтегля заявлението. В ГПК не е регламентиран подобен вариант. Или трябва да чакам възражение и да подам иск за установяване на вземането и в самия иск да коригирам сумата- тя ще е занижена значително! Моля спешно за съвет. :oops:
mi_mi
Младши потребител

Мнениеот Sahiba » 27 Юни 2008, 09:31

Здравейте,
Към ЗИ по чл 410 не се изискват документи...

Ако ЗИ се основава на документ то тогава е по чл. 417

Ако все още сте в тридневния срок мисля, че може да подадете конкретизираща молба, с която да уточните :)

А ако получите Възражение, направо си общ исков процес

Пишете ми на лични ако нещо не е ясно. :)
Sahiba
Потребител

Re: заповед за изпълнение по чл.410 ГПК

Мнениеот p_dyan » 12 Апр 2009, 23:09

Можете да внесете корекция с една молба, след образуване на делото и преди да е издадено разпореждането на съда. Приложете и новото заявление (вече откоригирано). Следва да поискате връщане на част от таксата или да довнесете такса, респ. ако намалявате/увеличавате иска.
p_dyan
Потребител

Назад към Взаимопомощ