начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Помощ при казус със застраховател.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ при казус със застраховател.

Мнениеот roline » 14 Окт 2008, 15:24

Здравейте. Имам следния проблем със застраховател който засега няма да назова.

Автомобил моя собственост е катастрофирал докато го е управлявало трето лице. Вината за катастрофата е на въпросното лице. Автомобила има пълно Каско. Автопатрула на КАТ е отчел проба на водача за алкохол 0.7 промила. Съставен му е акт на място и е пратен за кръвна проба. В Пирогов кръвната проба отчита 0.2 промила.

На застрахователя се представени следните документи:

1. Акта съставен от автопатрула.
2. Бележка за кръвната проба от Пирогов.
3. Наказателното постановление на шофьора, в което наказанието е само за предизвикано ПТП, без наказание за алкохол.

Съответно застрахователя ме уведомява с писмо, че поради факта, че шофьора е употребил алкохол, "над допустимите норми", нямам право на застрахователни претенции.

Какви са следващите ми възможни стъпки? Да подавам възражение към застрахователя, да сезирам комисията или направо да отивам да си търся адвокат?
roline
Нов потребител

Re: Помощ при казус със застраховател.

Мнениеот vetre » 14 Окт 2008, 21:59

направо към съда през някой адвокат.
те тези застрахователи уж поне досега като си им наринал 5-6% от
стойността на колата си плащаха.
вече всичко им свиди.ако мине номера
vetre
Потребител

Назад към Взаимопомощ