начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

младши адвокат

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

младши адвокат

Мнениеот max_magi » 31 Окт 2008, 17:28

Здравейте, можете ли да коментирате, а евентуално ако някой има и конкретен отговор, може ли младши адвокат да се явява пред Административен съд?
max_magi
Младши потребител

Re: младши адвокат

Мнениеот stessas » 31 Окт 2008, 17:42

Адм.съд е с ранг на окръжен и следва да се прилагат ограниченията за младшите адвокати за явяване пред окръжен съд.
stessas
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 31 Окт 2008, 18:21

А ако си юрисконсулт например и си само с една година стаж можеш например.
Младшите адвокати,дори и с 1г.и 11 мес.стаж в това отношение са дискриминирани. :roll:
julieta_9
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 31 Окт 2008, 19:05

Според мен може да се аргументира разбирането , че младшите адвокати може да се явяват пред Адм. съд.Адм.съд не е с ранг на окръжен-такъв извод няма опора в закона- , а е специализиран съд.Административните съдии са с ранг на окръжни(щото имат еднакво изискване за стаж) , но от това не следва нищо , защото и районите съдии в СГС са с ранг окръжен , обаче от това не следва , че младши адв. не могат да се явяват пред СГС.Нормата в ЗА е специална и въвежда ограничения и не може да се тълкува разширително.След като не пише там , че не може да се явява пред Адм.съд , значи спрямо него не съществува ограничение и мл.адв. може да се явява пред него.Скоро ми предстои дело пред адм.съд(младши съм) и ще се опитам да аргументирам тази позиция , ще видим дали ще мине! :D Ще пиша за резултата.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sava » 31 Окт 2008, 20:11

по никакъв начин административнитв съдилиша се създадоха заради заетоста на окръжните , но те са със същия ранг а рпосто няма кака да стане , макар че през моята12 годишна практика смо веднъж са ми искали адвокатската карта , беше някаде на ...... си из провинцията, даже пред ВКС съм се яввявал бе з 5 годишен стаж и кво прочетоха ми оправдателна , така че смело колеги не им се плашете и дерзайте
sava
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 01 Ное 2008, 16:03

първите две години бях младши.но си се явявах пред окръжен на І-ва инстанция,без "да ми мигне окото".

Никой няма да ви го направи на проблем колега..На адвокатската Ви карта не пише младши или старши...

И в Административния ходих два път през тоя период,и там никой не ми го направи на проблем.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ