начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Спешно моля за съвет!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешно моля за съвет!

Мнениеот adimar » 20 Фев 2009, 10:01

На 11.01.2009г. резервирах чрез интернет 2 стаи в хотел на остров Санторини чрез сайта Reservationseurope. Потвърдиха с e-mail резервацията. На следващия ден получих нов e-mail,че резервацията е анулирана,поради невъзможност на хотела да ни приеме. На 13.02 получих от Пощенска банка известие,че дължа пари по първата вноска от теглен кредит от картата ми от съответния туроператор. Веднага се свързах с банката,посъветваха ме да отида до най-близкия офис и да напиша възражение. Направих го веднага,като приложих и двата e-maila. В сайта на въпросната фирма пише,че не се теглят предварително пари до два дни до датата на резервацията,която беше за 3 април, а те са теглили в същия ден на нашето запитване и въпреки, че на следващия ден резервацията е отменена по тяхна вина,парите не са възстановени. Изпратих до фирмата остро писмо,на което те отвърнаха,че в 5-днежен срок ще оправят нещата. Вчера говорих със служителката от кредитния отдел на Пощенска банка,която е в течение на случая и цялата кореспонденция. Тя заяви,че още на 13.02 е изпратила финансово възражение до банката на съответната фирма и сега следва 45-дневен срок,в който трябва да изчакаме отговор. Междувременно ме предупреди,че обезателно трябва да си внеса до определения ми от банката срок - 24.02- първата вноска по кредита,тъй като международната практика била такава - докато чакам отговор, внасям! Остро възразих,че нямам намерение да плащам нещо,което не съм получила! А тя отговори, че лихвата после е много висока, че парите после ще бъдат добавени към кредитния ми лимит и т.н. Какво бихте ме посъветвали? Наистина ли трябва да платя 1-2 вноски,докато чакам отговор? И ако на някой му скимне,че трябва да плащам цялата сума,въпреки изрядната документация и доказателства,които съм приложила? Не е ли длъжна банката да ме защити като неин дългогодишен лоялен клиент, вместо да иска да погасявам откраднати от кредитната ми карта пари? Как да постъпя?
adimar
Нов потребител

Re: Спешно моля за съвет!

Мнениеот adimar » 20 Фев 2009, 12:30

резервацията ми е на стоиност 20 евро на вечер - за 2 вечери колко ли прави трябва в понеделник да погася първата вноска по този несъществуващ кредит. Та затова се обърнах спешно към форума за възможно най-бърз съвет ...
adimar
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ