начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Отговорност при позоваване на очевидци

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговорност при позоваване на очевидци

Мнениеот skrumova » 25 Фев 2009, 16:00

Здравейте, колеги - ще бъда благодарна, ако някой може да ми помогне по следния въпрос:
Носи ли и ако "да", каква отговорност носи, издание за публикувана информация, позовавайки се на очевидци-граждани? Става въпрос за дело срещу изданието за причинени неимуществени вреди от публикуваната информация.
Предварително ви благодаря :)
skrumova
Нов потребител

Re: Отговорност при позоваване на очевидци

Мнениеот useronne » 25 Фев 2009, 16:51

Клеветата , примерно , си е клевета и когато се разпространяват недоказани приказки и клюки на " очевидци " ... :wink: :idea: Въпрос е доколко те са действително очевидци ,доколко са достоверни и как изданието си е " вързало гащите " с техните сведения . :idea:
useronne
Нов потребител

Мнениеот skrumova » 25 Фев 2009, 16:58

useronne - а според теб как е трябвало да си "върже гащите" :wink: ?
skrumova
Нов потребител

Мнениеот pettkom » 25 Фев 2009, 17:03

Ами , примерно , нотариално заверени декларации , протокол на нотариус за настъпили събития и хиляда други начина... Ама тези издания нямат ли си юрисконсулти , които да познават хватките и да ги прилагат предварително ? :wink: :D :D :D :D :D
pettkom
Нов потребител

Мнениеот skrumova » 25 Фев 2009, 17:12

Значи - декларации и заверени от нотариус протоколи за събития не могат да се случат, когато ства въпрос за радио предаване.... просто няма как да стане това :| А иначе доказателства за извършените дейности, за които са свидетелствали радиослушатели, има, но мен ме интересуваше дали факта, че в съобщението изрично се споменава, че това е по информация на слушатели, не ми дава някакъв коз за възражение срещу предявените искове за неимуществени вреди. А иначе - юрисконсулти по това време, по което се е развила случката - не са имали :wink:
skrumova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ