начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Валидност на Декларация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Валидност на Декларация

Мнениеот vodolej » 06 Мар 2009, 19:07

Здравейте,
може би въпроса да е принципен , но аз се сблъсках с него по конкретен повод. Има ли правен регламент за срока на валидност на Декларациите подавани от името на фирми, а може би този въпрос да касае и физическите лица?

Конкретния случай:при процедура на Обществена поръчка за доставка Представител на производителя е депозирал Декларация,с която се гарантира качеството на конкретни стоки, за които предстои договаряне, производството им ще стане в продължение следващите дванадесет месеца.Декларацията е съставена и подписана преди 2 години без срок на валидност-само с дата на съставянето. Ние смятаме ,че тя не е актулана и е невалидна.Принципно с декларацията се изразява моментното -състояние или факти и би трябвало тя да важи за определен и то кратък период от време-но колко???
Предварително ви благодаря.Може да ми пишете и на vodolej@dir.bg

Поздрави :Марков :roll:
vodolej
Младши потребител

Re: Валидност на Декларация

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Мар 2009, 22:25

Прощавайте, но това е толкова специфичен въпрос, че направо изгърмях от самото четене - не съм имал такава практика.

Доколкото разбирам - трябва да анулирате заявката на единия от участнците в ОП.

Това ми се струва рисково, на базата на декларация.

Няма да Ви споделя, че ми се струва, че искате да разпределите поръчката на свой човек.

Впрочем оправдано е - ако конкурса е между слепи и сакати.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Валидност на Декларация

Мнениеот Гост. » 07 Мар 2009, 04:15

Ние смятаме ,че тя не е актулана и е невалидна

Без значение кои сте Вие, но сте в дълбока грешка.

И все пак не ми е ясно като как декларация от преди две години е включена в списъка на представените документи при ОП. Освен ако тя е подписана от лице, от което вашия участник ще закупува стоките, предмет на доставката. Няма срок тази декларация, но ако ли сте в Комисия и този факт ви смущава/ а не просто дирите причина да предложите за отстраняване на участник в ОП/- ползвайте правомощията по чл. 68, ал.7 от ЗОП/ това с уговорката, че соча норма преди измененията от т.г./.
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ