начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

ПРОДАЖБА ПРИ НЕПРИЛОЖЕНА РЕГУЛАЦИЯ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРОДАЖБА ПРИ НЕПРИЛОЖЕНА РЕГУЛАЦИЯ

Мнениеот krasimira75 » 29 Май 2009, 16:51

Здравейте. Колега юрист съм не съм регистрирана като потребител в юридическия форум. Искам да си "сверя часовника" задавайки следния въпрос: При регулазия по ЗТСУ, през средата на един имот преминава улица, която разделя имота на две, едната част е УПИ с площ 1000 кв.м., а другата част остава извън регулация. Регулацията не е приложена и за това има изрично отбелязване в скицата. Може ли да се направи разпореждане с УПИ-то при положение че регулацията не е приложена.
krasimira75
Нов потребител

Re: ПРОДАЖБА ПРИ НЕПРИЛОЖЕНА РЕГУЛАЦИЯ

Мнениеот namakak » 29 Май 2009, 18:24

Като се раздели съсобствеността ще може да се означи и лицевата част.Друго колегите ти ще допълнят.Така мисля аз,но е възможно и да греша,защото не съм в компетентност най-близкия имот в регулация ,дали не дава възможности на този в нерегулация.Разумна сделка според мен.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот finnan » 29 Май 2009, 19:21

Не може - има забрана в ЗУТ, но нищо не пречи да се прави сделка с ПИ, за който е отреден УПИ, улица и каквото още има по дворищнорегулационния план по ЗТСУ
finnan
Младши потребител

Мнениеот tarboxx » 03 Юни 2009, 11:09

Мисля, че първо трябва да уточните има ли влязъл в сила кадастрален план или скиците ги издава Общината. Ако има кадастрална карта за населеното място, то според мен най-добре е да ползувате на частни начала геодезист, който да заснеме имота и да го нанесе на кадастралната карта, като се отчете и факта, че отреджането за улица е отпаднало и по този начин имота ще бъде нанесен на кадастралната карта, ще имате и скица и уточнен статус на имота. Що се отнася до частта извън регулация, то за нея трябва да се провери дали попада по плана за земеразделяне или ще бъде съставен нов план -/на новообразуваните имоти/ до регулация, възможно е и да е § 4 от ПР на ЗСПЗЗ. Вариантите са много , зависи дали има кадастрална карта. Но ако сте собственици по НА с частта извън регулация има начин да си възстановите и тази част.
tarboxx
Потребител

Назад към Взаимопомощ