начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

двустранен договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

двустранен договор

Мнениеот viki11 » 31 Май 2009, 12:17

Здравейте.Моля да ме насочите какво да правя.Брат ми има да ми дава 16000лв.това е част от имот.Преписаха му къща,но с условието,че ще ми наплати тези пари.Брат ми и аз сключихме договор помежду си,но не е нотариално заверен.На този договор пише,че влиз в сила от 01.05.2008г.Фигурират имената му,№на личната му карта,ЕГН,адрес,както и моите данни.На договора сме се разписали и двамата.Вече 1 година не ми е дал сумата.Даже каза,че никога няма да ми я даде,защото не е заверено натариално и нямало срок.Имам ли шансове ако заведа дело да си видя парите.Благодаря предварително.
viki11
Нов потребител

Re: двустранен договор

Мнениеот finnan » 31 Май 2009, 15:00

Винаги има шанс, но колко голям, зависи от това какво пише в договора. Покажете го на адвокат и се посъветвайте с него. Това че не е нот. заверен не е пречка, но усложнява малко нещата, а срокът е без значение. Зависи от договора.
Може да се обърнете и към медиатор.
Успех
finnan
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Май 2009, 15:09

Това че не е нот. заверен не е пречка, но усложнява малко нещата, а срокът е без значение.
:evil: Не подвеждай!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот finnan » 31 Май 2009, 15:28

Аз не подвеждам, а Вие?
След като няма срок за плащане, кога се дължи? ;)
finnan
Младши потребител

Мнениеот viki11 » 31 Май 2009, 15:46

Благодаря за отговорите.На самия договор пише,че брат ми ми дължи тези пари.Има дата от която е съставен договора.даже пише,че за всеки месец закъснение ми дължи и лихва.Отдолу сме се подписали и двамата.неговия подпис на длъжник не значи ли нищо.Благодаря.
viki11
Нов потребител

Мнениеот Melly » 31 Май 2009, 15:54

Аз не подвеждам, а Вие?
След като няма срок за плащане, кога се дължи? ;)

Ахааааааа, стигаме до изключението... :D

Иначе, формулироката "...а срокът е без значение", по-скоро приспива бдителността на питащата. Това имах предвид. :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот finnan » 31 Май 2009, 16:09

Ами, неделя е, от кревата се пише по-набързо :) не е като в офиса
за бдителност не ми се говори, щом питат значи имат нещо наум питащите, а и като има договор (ако пък се намеси и адвокат) бдителността е нагоре, винаги ;)
Че сроковете са важни, спор няма, особено щом има пари и лихви, всчико зависи от тях, но човекът попита може ли да си види парите, естествено че може, без значение че не е записано кога, стига да не чака, чака и да се намесят едни други срокове, които погасяват вземанията ;)
finnan
Младши потребител

Мнениеот viki11 » 31 Май 2009, 16:54

Благодаря.Аз от адвокатските Ви работи не разбирам нищо,но не ли СЪДА органа,който трябва да определи срока в нашия спор.Естествено като се заведе дело.Брат ми доброволно си е сложил подписа.
viki11
Нов потребител

Мнениеот Melly » 31 Май 2009, 17:14

Здравейте, Viki11,

От този момент организирайте защитата си с адвокат. Надявам се разбирате, че нещата не са толкова прости, и тук във форума рискувате да получите различни отговори. Не е във Ваш интерес да губите времето си тук!
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ