начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Помощ за регресен иск

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за регресен иск

Мнениеот hopefull » 08 Юни 2009, 20:37

Може ли да се обжалва регресен иск от виновното лице за ПТП?
hopefull
Нов потребител

Re: Помощ за регресен иск

Мнениеот REVOLUTION » 08 Юни 2009, 20:51

Ako решението на съда не е влезнало в сила може , макар че не разбирам точно какъв е въпроса.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 08 Юни 2009, 21:09

Всичко може, зависи от парите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот hopefull » 08 Юни 2009, 21:23

Виновното лице миналата година юни прави ПТП,употребил алкохол и удря кола по негови думи не са големи щетите.Днес получава регресна покана в 5 дневен срок да съобщи как ще изплати 12 000лв.
hopefull
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Юни 2009, 21:31

От кой получава поканата?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот hopefull » 08 Юни 2009, 21:43

Булинс
hopefull
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Юни 2009, 21:57

Ох , звучи наистина изтъркано вече , но нужна е консултация с адвокат , спешна!
Иначе трябва да пишем монография , с факти доста условни!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Sahiba » 11 Юни 2009, 11:11

едвам си сдържах смеха в офиса :)

По принцип може да възразявате, но бих Ви препоръчал единствено да уточните размера на щетите... Т.е. оспорване по основание е тотална грешка... И най-добре ако можете да се разберете извънсъдебно, щото ще Ви съдерат (съвсем искрен съм) :lol:
Sahiba
Потребител

Мнениеот hopefull » 11 Юни 2009, 20:30

До колко могат да се намалят щетите и дали ще се съгласят извънсъдебно?
hopefull
Нов потребител

Мнениеот Sahiba » 12 Юни 2009, 09:28

hopefull написа:До колко могат да се намалят щетите и дали ще се съгласят извънсъдебно?

Ама Вие сериозно ли ми задавате този въпрос?!? :roll: :lol: :roll:
Sahiba
Потребител

Мнениеот lexter » 12 Юни 2009, 17:43

ще се съгласят, разбира се! мисля, че ще ги намалят с до максимум поне 50, да не кажа и 60, не е немислимо дори и 70 %. Но всичко това в случай, че ви е добър адвокатът :)
Усмихвайте се!
lexter
Потребител

Мнениеот hopefull » 12 Юни 2009, 21:13

Знаете ли добър адвокат в Пловдив или Асеновград?
hopefull
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 12 Юни 2009, 21:32

:roll: :lol: Знам! Вижте кой е пръв сред равни...
Ако е наистина толкова добър, за колкото го мисля- шансовете ви скочиха.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hopefull » 15 Юни 2009, 12:02

lexter написа:ще се съгласят, разбира се! мисля, че ще ги намалят с до максимум поне 50, да не кажа и 60, не е немислимо дори и 70 %. Но всичко това в случай, че ви е добър адвокатът :)
Усмихвайте се!

Може ли да дадеш e-mail ,имам още въпроси,а твоето мнение звучи най оптимистично?
hopefull
Нов потребител

Мнениеот Sahiba » 16 Юни 2009, 17:50

hopefull написа:
lexter написа:ще се съгласят, разбира се! мисля, че ще ги намалят с до максимум поне 50, да не кажа и 60, не е немислимо дори и 70 %. Но всичко това в случай, че ви е добър адвокатът :)
Усмихвайте се!

Може ли да дадеш e-mail ,имам още въпроси,а твоето мнение звучи най оптимистично?

Муахаха е днес не се сдържах!!!!!

Най-оптимистично = най-добре?
Не че имам нещо против lexter, просто поредния пример за овчия разум и нуждата от Кобурги, Борисовци, Сидеровци и тям подобни ме разтресе...

Успех в оптимистичното Ви бъдеще!
Sahiba
Потребител

Мнениеот lexter » 16 Юни 2009, 18:48

hopefull написа:
Усмихвайте се!

Извинявайте, ако съм ви подвел с мнението си. Разчитах на това, че ще доловите дозата мотивираща ирония, която вложих. Мисълта ми е, че всичко е възможно, но трябва някой да се ангажира и задълбочено да изследва вашия казус, за да ви каже какви са шансовете. И то някой добър и с опит в подобни случаи, защото булинс ми се струва, че работят с доста добри адвокати/консултанти.
Поздрави
lexter
Потребител

Мнениеот p_dyan » 16 Юни 2009, 19:44

На основание Чл.19, т.2 от „Наредбата за задължително застраховане” Застрах.компания има право на регресен иск спрямо водача причинил щета след употреба на алкохол над 0.5‰ или друго упойващо вещество.
Оттук нататък само размера на щетата може да се обсъжда. Предполага се че Булинс ще трябва да доказват къде са отишли тези 12 хил.лв, но така или иначе едва ли ще поискат повече от онова което са платили.
p_dyan
Потребител

Мнениеот hopefull » 16 Юни 2009, 20:14

lexter написа:
hopefull написа:
Усмихвайте се!

Извинявайте, ако съм ви подвел с мнението си. Разчитах на това, че ще доловите дозата мотивираща ирония, която вложих. Мисълта ми е, че всичко е възможно, но трябва някой да се ангажира и задълбочено да изследва вашия казус, за да ви каже какви са шансовете. И то някой добър и с опит в подобни случаи, защото булинс ми се струва, че работят с доста добри адвокати/консултанти.
Поздрави

Благодаря ти все пак,но аз не съм юрист и когато си отчаян се хващаш като удавник за сламка за всяка дума.Аз съм потърпевша,съпруга на това лице,което ми обещаваше,че всичко ще бъде наред,а сега се чудя как ще издържаме двете си деца.Той тогава мислеше само за себе си,а сега ние трябва да го подкрепяме(според него).Няма да ви занимавам повече с моята история.Благодаря!
hopefull
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ