начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Прекратяване на договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор

Мнениеот loshokel » 23 Юни 2009, 12:03

Здравейте!
Бях сключил договор с агенция за запознанства "Аз и ти" и бях платил предварително за услугите им. Досега от тяхна страна не съм получил нищо. Тоест нямам никаква реална получена полза. Договорът е от преди няколко месеца. И в един момент получавам следния и-мейл:

"Уважаеми клиенти,

Искаме да Ви съобщим, че Агенция Аз и Ти, собственост на "Междинна
станция" ООД, прекратява дейност в края на месец юни поради финансова
несъстоятелност. С цел да защитим Вашите интереси, ние от екипа на
агенцията, решихме да създадем нова агенция, която да наследи Агенция Аз
и Ти. Тя ще се помещава в същия офис и ще е със същия телефонен номер.
Ще има нов имейл, който ще получите в началото на юли.
За да можем да работим във Ваша полза и да успеем да доосъществим
оставащите Ви срещи, Ви предлагаме да преподпишете договор с нас,
внасяйки такса от 25 лв.
За съжаление няма да имаме възможност да работим с клиентите, които не
са преподписали договор с нас до края на месец юли.

Надяваме се на ползотворна бъдеща съвместна работа!

Поздрави
Екипът на Агенция Аз и Ти"

Аз мисля, че искат просто да прекратят договара с мен, но без да се налага да ми връщат пари. С тази допълнителна сума, която ми предлагат да платя и разчитайки, че съм демотивиран, тъй като досега не са ми предоставили нищо, целят сам да се откажа. Бих ли могъл според вас да си върна парите, които съм платил и как?
loshokel
Нов потребител

Re: Прекратяване на договор

Мнениеот lexter » 23 Юни 2009, 12:33

Бихте ли могъл - бихте!
Как - като представите договора, който сте подписали при адвокат и той ви посъветва.
Но не трябва да очаквате чудеса и да си вземете обратно парите на момента.
Най-важното в случая е какво пише в договора!
Успех
lexter
Потребител

Мнениеот boiko_62 » 24 Юни 2009, 16:58

в договора трябва да са посочени условията при които се прекратява договора
boiko_62
Потребител

Мнениеот loshokel » 25 Юни 2009, 19:58

Условия за прекратяване:

чл. 27 Агенцията прекратява договора при информация и материали, неотговарящи на истината и/или подвеждащи, непълни, затаени. Също така при асоциално и непристойно поведение или при желание от страна на клиента прекратяване на договора, агенцията не възстановява платените от клиента суми.

Извинявам се за грешките, така е написано, а аз просто го цитирам тук. Какво е вашето мнение? Благодаря предварително.
loshokel
Нов потребител

Мнениеот lexter » 27 Юни 2009, 10:21

[ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ]
Чл. 20. При тълкуването на договорите трябва да се търси действителната обща воля на страните. Отделните уговорки трябва да се тълкуват във връзка едни с други и всяка една да се схваща в смисъла, който произтича от целия договор, с оглед целта на договора, обичаите в практиката и добросъвестността.

така само да вадите отделни клаузи от договора е безпредметно, единствено можем да си правим свободни съчинения на тема облигация. Това ви го казвам с най-добро чувство :)
lexter
Потребител

Мнениеот radoslav_peevski » 29 Юни 2009, 20:58

Един съвет - когато предплащате суми,изисквайте документ за внесената от вас сума,така по лесно в последствие ще имате шанс да си ги получите. Друго не мога да ви кажа защото незнам какво пише в самия дагавар.
radoslav_peevski
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ