начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Има ли нещо вярно в това твърдение?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли нещо вярно в това твърдение?

Мнениеот ttttt83 » 06 Юли 2009, 16:03

Здравейте, ще съм благодарна, ако ми посочите чл. и от кой закон е следното...

Кмет е действал като нотариус. Заверил е пълномощно за представяне пред ОС на едно ООД , както и за разпореждане с дяловете на упълномощения, както намери за добре.

Сега същия (упълномощителя) твърди че такова пъломощно е нищожно защото не е заверено от нотариус и ще заведе дело.Но нашия адвокат каза (когато правеше пълн), че и кметове и зам кметове можели да заеряват.....не знам вече на кого да вярвам
ttttt83
Нов потребител

Re: Има ли нещо вярно в това твърдение?

Мнениеот milletti » 06 Юли 2009, 16:18

Чл. 83 от ЗННД: Когато в населеното място няма нотариус или районен съд, кметът на населеното място, което не е общински център, а ако е общински център - кметът, заместник-кметът, секретарят на общината, както и кметският наместник удостоверяват подписите на частни документи, които са едностранни актове и не подлежат на вписване, подписа и съдържанието на пълномощно по чл. 37 от Закона за задълженията и договорите, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа.

Чл.37 от ЗЗД: Упълномощаването за сключване на договори, за които законът изисква особена форма, трябва да бъде дадено в същата форма; но ако договорът трябва да бъде сключен в нотариална форма, упълномощаването може да бъде направено и писмено с нотариално удостоверяване на подписа и съдържанието, извършени едновременно.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот ttttt83 » 06 Юли 2009, 16:24

извинявайте, не съм юрист,, Това което разбрах е следнотоЛ

1.Дог. за покупко-продажба на дялове е с нотриална заверка на посписите.

2. За това закона изисква НОТАРИАЛНА заверка.

3.Не може занчи от кмет или друго лице по ЗАНН посочен от Вас.

Извод: Най вероятно делото ще бъде спечелено от ищеца, поради факта че кмет не може да заверява пълн. за такива случай?

Дали съм права и извинете ме, ако логиката ми е съвсем разична от Вашата. Благодаря за изразеното мнение
ttttt83
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 09 Юли 2009, 20:33

Не проблем, че логиката ви е различна от изразената от колегите.
Вие имате перфектен извод, ерго- давайте смело напред. :mrgreen:
Има ли нещо вярно, питате :roll: ...
Там е събрана цялата истина, как можете да се съмнявате?!?

п.п. Всеки напоследък е решил, че след като може да чете, ерго-морето е до колене. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vili_spasova » 09 Юли 2009, 21:23

Поли, блаженни верующите, защото тяхно е...

Не се ядосвай напразно - лято е и живота е хубав, особено ако обичаш някой!
Поздрави от нас :D
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Назад към Взаимопомощ