начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

ВЪПРОС ЗА ЮРИСКОНСУЛТ НА ЕООД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ВЪПРОС ЗА ЮРИСКОНСУЛТ НА ЕООД

Мнениеот paruchev_ » 11 Юли 2009, 10:05

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА СЛЕДНОТО, ЕООД ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА МЕ НАЗНАЧИ КАТО ЮРИСКОНСУЛТ НА ФИРМАТА, ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ АЗ СЪМ ЗАВЪРШИЛ СЕМЕСТРИАЛНО ПЕТИ КУРС,НО НЕ СЪМ СИ ВЗЕЛ ДЪРЖАВНИТЕ ИЗПИТИ,ТОВА ПРОБЛЕМ ЛИ Е И ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ИЗРИЧНА ЗАБРАНА С ИМПЕРАТИВНА ПРАВНА НОРМА,ЧЕ АЗ НЕ МОГА ДА ЗАЕМА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ,АКО НЕ СЪМ СИ ВЗЕЛ ЮРИДИЧЕСКАТА ПРАВОСПОСОБНОСТ ТОВА БИ ЛИ СПРЯЛО ПО НЯКАКЪВ НАЧИН УПРАВИТЕЛЯТ НА ФИРМАТА,БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА МНЕНИЯТА.УПРАВИТЕЛЯТ НА ФИРМАТА Е НАЯСНО,ЧЕ СЪМ ЗАВЪРШИЛ САМО СЕМЕСТРИАЛНО 5-И КУРС.МЕРСИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.И АКО НЕ МОЖЕ ДА МЕ НАЕМЕ КАТО МЛАДШИ ЮРИСКОНСУЛТ НА КАКВА ДЛЪЖНОСТ БИХ МОГЪЛ ДА ПОСТЪПЯ?
paruchev_
Потребител

Re: ВЪПРОС ЗА ЮРИСКОНСУЛТ НА ЕООД

Мнениеот Melly » 11 Юли 2009, 10:32

Рaruchev_, кво си с спекъл, бе момко?

Не искам да допуса дори за миг,
че сам не можеш да си отговориш на въпроса. :roll:

Нека първо те назначи на друга длъжност докато си положиш държавните изпити. Чак когато придобиеш юридическата правоспособност, едва тогава ще можеш да отговориш на законовите изисквания за тази длъжност, и от този момент можеш да осъществяваш дори процесуално предствавителство на ТД, твоят работодател.

Историята познава и изключения, но аз се чувствам колегиално ангажирана да ти отговоря чрез думите на закона. Не за друго, а защото улавям обърканост в твоята главица вследствие предходните "буреносни" облаци около теб последните няколко дни, които определям като грешка на растежа. :?

Споко, след буря идва слънце :!: :idea:

П.П. Извини ме за станичния въпрос. Да не би да ти е блокирало копчето Caps Look? :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот paruchev_ » 11 Юли 2009, 10:36

Melly разбирам отговорът ти, относно дали мога да си отговоря, да ти кажа отговорът ми е леко противоречив,затова искам и малко други мнения.Не ми е блокирало копчето целта беше да превлека повече внимание.
paruchev_
Потребител

Мнениеот bezzakonie » 11 Юли 2009, 13:00

paruchev_ написа:...НА КАКВА ДЛЪЖНОСТ БИХ МОГЪЛ ДА ПОСТЪПЯ?

Според мен не може да постъпиш на длъжност като юрисконсулт,предвид на това че нямаш правоспособност.Дори не може да те пишат и като юрист,защото преди да си си взел държавните изпити не си такъв.Едва като си взел държавните биха могли да те пишат юрист,но няма да ти тече юридически стаж,защото няма да си все още правоспособен.Така че изчакай още някой месец.Виждам шефът май е твой човек...пак ще те оправи на работа!
Сега може да го посъветваш да си вземе юрист на временен договор и да ходиш да се учиш при него.Така докато му изтече договора ще завършиш и ще си научил нещо!
Успех!!!
:D
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот paruchev_ » 11 Юли 2009, 16:31

Мерси за отговора.
paruchev_
Потребител

Назад към Взаимопомощ