начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Пълномощно

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно

Мнениеот eureka123 » 21 Юли 2009, 15:38

Здравейте!

Значи на 02.08.09 ще има парти на Тиесто. Въпроса е, че е за лица над 18 години, а моя милост не е на толкова... Споменато обаче е, че
ЛИЦА МЕЖДУ 16 И 18 ГОДИНИ (16+) ЩЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДОПУСНАТИ ДО СЪБИТИЕТО САМО ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ПЪЛНОЛЕТЕН ПРИДРУЖИТЕЛ И НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ОТ НЕГОВА СТРАНА ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНОТО ЛИЦЕ!

Сега трябва да се вади това пълномощно. Аз ще ходя с братовчед ми, който е на 17 и след 3 седмици прави 18(предполагам, че с него няма да има проблем). Проблемът е с мен. Ще ида с родителите да изкараме това пълномощно ( до тук няма проблем), но въпросът е дали придружителя трябва да присъства при нотариуса. Намерил съм едно момче от друг град, което е съгласно да ме придружава, но няма как да дойде да присъства при нотариуса. Знам, че се искат негови данни ( номер на личната карта, трите имена и там глупости), но незнам дали ще стане ако него го няма :x .
Много съм притеснен, и ако трябва да присъства придружителя, майче ще пропусна партито, чакано цял живот...
eureka123
Нов потребител

Re: Пълномощно

Мнениеот Sahiba » 21 Юли 2009, 17:42

Не си ли малък за парти?!?
Sahiba
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Юли 2009, 18:10

Малък е, но му се ходи.
В града, където е придружителят, нотариуси случайно няма ли? ;-)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Юли 2009, 22:55

Имаш няколко варианта, но без подписа на поемащия отговорност за теб- няма да стане... въпреки съгласието на родителите ти- заверено от нотариус.

п.п. Някой ще ме осветли ли кое му е толкова важното на
парти на Тиесто....партито, чакано цял живот...
. :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 21 Юли 2009, 23:05

До авторката на статията за пълномощното.
Не слушай тукашните адвокати.Само те лъжат. Не трябва да ходиш при нотариус за пълномощно може да е написано само ей така на лист хартия и подписано, трите имена на двамата, ЕГН, адреси. За справка на папагалите-чл.37 от ЗЗД.
Imperator
Потребител

Мнениеот Гост. » 21 Юли 2009, 23:21

eureka123 написа:Здравейте!

Значи на 02.08.09 ще има парти на Тиесто. Въпроса е, че е за лица над 18 години, а моя милост не е на толкова... Споменато обаче е, че
ЛИЦА МЕЖДУ 16 И 18 ГОДИНИ (16+) ЩЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДОПУСНАТИ ДО СЪБИТИЕТО САМО ПРИ :idea: НАЛИЧИЕТО НА ПЪЛНОЛЕТЕН ПРИДРУЖИТЕЛ И НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ОТ НЕГОВА СТРАНА ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНОТО ЛИЦЕ!

Сега трябва да се вади това пълномощно. Аз ще ходя с братовчед ми, който е на 17 и след 3 седмици прави 18(предполагам, че с него няма да има проблем). Проблемът е с мен. Ще ида с родителите да изкараме това пълномощно ( до тук няма проблем), но въпросът е дали придружителя трябва да присъства при нотариуса. Намерил съм едно момче от друг град, което е съгласно да ме придружава, но няма как да дойде да присъства при нотариуса. Знам, че се искат негови данни ( номер на личната карта, трите имена и там глупости), но незнам дали ще стане ако него го няма :x .
Много съм притеснен, и ако трябва да присъства придружителя, майче ще пропусна партито, чакано цял живот...

Аз предлагам Имперското величие да ви съдейства по обжалване това изискване на организаторите на частното парти- щото пак някой член на Конституцията е нарушен/ я, свободното придвижване, я друго/.
Той е специалист там. :mrgreen: 8)

п.п. Колега, загрижена за вашето зрение и водена от чисто алтруистични подбуди ви препоръчвам да намерите време измежду семестриалните изпити и да отидете на офталмолог. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 22 Юли 2009, 00:09

Нама пречки придружител да бъде личният офталмолог на видната госпожа. Само моля за адреса му, че да прегледа клепачите ми. Няма законов текст, който да задължава неродител да поема отговорнст за поведение на малолетен или непълнолетен, освен ако не е назначен като осебен представител или ностойник на малолетния.
Imperator
Потребител

Мнениеот Melly » 22 Юли 2009, 00:33

Оле, оле, оле, Негово Императорско Величие пак се е развихрил в стил "нравствено-поучителен". :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Юли 2009, 01:22

Imperator написа:Нама пречки придружител да бъде личният офталмолог на видната госпожа. Само моля за адреса му, че да прегледа клепачите ми. Няма законов текст, който да задължава неродител да поема отговорнст за поведение на малолетен или непълнолетен, освен ако не е назначен като осебен представител или ностойник на малолетния.

Проблема е в две направления, но явно е трудно да се стигне до същността.
Единият е, че това са правилата на организаторите! Иска да му слуша музиката, ще се подчинява на правилата. Поне докато не успеете да се сдобиете със заветното СР.
А вторият и твърде съществен се изучава след дисциплината "конституционно право".
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ