Търся адвокат за консутация по два казуса:
Първият - как да се реагира на отправени заплахи за саморазправа от страна на представител на фирма специализирана в прибиране на просрочени задължения.
Вторият - БТК е предала дълг на горепосочената фирма за вземания без да ме уведоми, че имам просрочени задължения. Задълженията са натрупани след продажбата на апартамент, пропуснал съм да отпиша партидата.
Казусът с БТК виждам в това, че по никакъв начин компанията не ме е уведомила, че имам задължания при все, че имат моя мобилен телефон, очевидно не биха могли да се свържат с мен на стационарния, тъй като съм продал апартамента.
Желанието ми за "разправа" с фирмата за вземания е в арогантното държание и отправените заплахи за пращане на момчета с бухалки и други подобни.
Има ли сред вас адвокат, който би се занимавал с подобни казуси? Бих желал да ме представлява и пред двете компании.
От фирмата за вземания искам официално извинение за държанието на тяхната служителка, в противен случай смятам да подам жалба по чл 144 от НК.
От БТК желая да пренасочи усилията за събиране на вземанията към новите собственици на апартамента и по-важното - отговор на въпроса защо данните ми са предоставени на фирма за издирване на вземания, а не е направен опит да бъда уведомен за да бъде решен въпроса преди доста време.
Общите условия им дават това право, но независимо от това смятм да ги поизмъча.
На който му се занимава с тези дребни теми моля да ми пише на wengen@mail.bg
- Дата и час: 26 Фев 2025, 21:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся адвокат за консултация по два казуса
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търся адвокат за консултация по два казуса
Има ли сред вас адвокат, който би се занимавал с подобни казуси? Бих желал да ме представлява и пред двете компании.
Желанието ми за "разправа" с фирмата за вземания е в арогантното държание и отправените заплахи за пращане на момчета с бухалки и други подобни.
Как адвокат да те представлява пред компаниите - трябва ти поне Рамбо.
Казусът с БТК виждам в това, че по никакъв начин компанията не ме е уведомила, че имам задължания при все, че имат моя мобилен телефон, очевидно не биха могли да се свържат с мен на стационарния, тъй като съм продал апартамента.
Ти уведоми ли ги че си си сменил адреса
От фирмата за вземания искам официално извинение за държанието на тяхната служителка, в противен случай смятам да подам жалба по чл 144 от НК.
Ако имаш фондация за финансово подпомагане на адвокати може да пробваш. Преди това си подготви доказателства обаче.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|