начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Отказ за удоволетворение на рекламация от фирма за дограма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за удоволетворение на рекламация от фирма за дограма

Мнениеот aidede » 02 Сеп 2009, 13:43

Здравейте!
Накратко казусът ми е следния:
Поръчах си дограма за терасата от една фирма. В последствие изникнаха следните основни дефекти: 1) от външната страна на дограмата никъде няма пяна; 2) изкъртиха терасата на съседа над мен (основното парче което падна беше с размери 20х30х15см) 3) козирката на лицевата част е от две парчета слепени с силикон (който вече сдаде багажа) 4) едната страница е по-къса и запълниха разтояние 190смх9см с пяна. По дребните дефекти и това че терасата при дъжд тече отвсякъде няма да коментирам.
От фирмата ми казаха че евентуално може да ми сложат малко цимент на терасата на съседа и на мен да ми сложат пяна но само отвътре където няма, което мен не ме устройваше и пуснах жалба в Комисля за защита на потребителите. Искането ми беше фирмата частично да ми възтанови заплатената от мен сума или да ми възтанови цялата сума и да си вземе дограмата.
След едномесечно чакане от КЗП получих отговор, че фирмата е съгласна да оправи дефектите описани от мен ако им дам достъп. Обадих се в КЗП да попитам как да процедирам, и инспекторката ми каза, че то всъщност фирмата не била съгласна с всичко описано и ме прати да взема протокол от фирмата в който да пише какво биха оправили. Само че от фирмата ми дадоха протокол в който пишеше че нищо няма да направят. Съответно отново отидох в КЗП където ми казаха че трябва да напиша заявление до помирителна комисия. След 2 дни отивам с готово заявление и служителката ми каза, че участието в помирителна комисия е доброволно и 90% от търговците не участват и най-добре директно да ги съдя. Съобщиха ми че КЗП и помирителната комисия могат да съдействат САМО за доброволното разрешаване на проблема.

Излиза че единствения ми изход нещо да постигна е да ги съдя.
В момента фирмата ми отказва какъвто и да е вид рекламация.
Договора които имам от фирмата за изработка е написан с краката - с много правописни грешки и произволно написани точки. Приемно предавателния протокол също е спорен защото в едната графа са изброени елементите и в графата където предварително ми написаха навсякъде "ДА" отгоре пише "забележки".
Доколкото разбрах от приятел(който не е юрист) би трябвало да мога да ги съдя и да си искам парите, както и мога да ги съдя за пропуснати ползи и нанесени щети.
Но от друга страна знам че много се протакват такива дела и не е ясно как ще свърши и кога. Освен това мисля че управителя е запознат донякъде с процедурите защото като му дадох рекламацията и казах че я пускам и до КЗП той ми каза "пускай, пък после ела да ми се обадиш какво е станало" и след това като вземах протокола ми каза "Ко стана ве? Ай сега отивай да ме съдеш и след 5 години ще ти хвърля едни 400 лева обещетение".
Така че има ли смисъл да се занимавам въобще или да съм поредния отказал се ?
aidede
Нов потребител

Re: Отказ за удоволетворение на рекламация от фирма за дограма

Мнениеот chadel » 02 Сеп 2009, 15:15

Съди ги. Само, че ще ти се наложи да ангажираш адвокат.
chadel
Потребител

Мнениеот tapizaushi » 02 Сеп 2009, 16:04

Много се чудя, много се чудя. Какви комисии, какви агенции, какъв арменски поп? А някои хора чак в РПУ-то подават жалба.
Последна промяна tapizaushi на 31 Май 2011, 12:45, променена общо 1 път
tapizaushi
Потребител

Мнениеот aidede » 17 Сеп 2009, 18:16

Явно се е видяло че ще ги съдя, защото в крайна сметка цялата комисия за защита на потрбителите е гола вода.
Да можете да ми препоръчате адвокат от Варна.(естествено на ЛС де)
Благодаря предварително!
aidede
Нов потребител

Мнениеот lexter » 20 Сеп 2009, 12:51

на такива търговци е редно да им разкажете играта, да ги осъдите здраво-здраво, пред медиите да ги изобличите колко са кадърни и т.н. Търсете си правата докрай и уведомете хората да се пазят от подобни "професионалисти".
Успех!
lexter
Потребител

Назад към Взаимопомощ