начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Наказателно постановление-срок???

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление-срок???

Мнениеот kikiama » 27 Сеп 2009, 22:53

Здравейте,
въпроса ми се появява вследствие на явно тромавата държавна система и/или моето невежество. Искам да попитам какъв е срока за издаване на наказателно постановление, тъй като аз вече година и 20 дни чакам да ми бъде издадено такова. Имам съставен акт от КАТ за ПТП, дознателят, който се занимаваше с моя случай ми съобщи, че след като няма претенции от страна на никого от участващите в ПТП-то наказателното постановление би трябвало да се издаде в срок от максимум три месеца, докато преписката се разходи няколко пъти от КАТ до съда и обратно. За мое съжаление, обаче, вече многократно се разхождам до КАТ да ми презаверяват акт-а, който вече почти не се чете и е като баница. Имат ли право да ме бавят толкова време и ако не, значи ли това, че мога да си получа талона обратно. Някой дали е наясно?????Благодаря предварително на отзовалите се :)

P.S. Забравих да кажа, че последно посетих КАТ преди 3 месеца, съобщиха ми, че нямало издадено постановление
kikiama
Нов потребител

Re: Наказателно постановление-срок???

Мнениеот valdelina » 28 Сеп 2009, 15:01

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

Цитираната разпоредба от Закона за административните нарушения и наказания би трябвало да внесе яснота по вашия въпрос.
Възможно е все пак някой да реши и да ви издаде НП и след доста повече време, но пък вие ще бъдете в правото си да го обжалвате. А в какъв срок и по какъв ред бихте могли да упражните това свое право, може да разберете пак от същия нормативен акт или от адвоката, който ще наемете по този повод...
valdelina
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Сеп 2009, 20:56

Забравих да кажа, че последно посетих КАТ преди 3 месеца, съобщиха ми, че нямало издадено постановление

:roll: Е, ок. споделихте с нас, че извършвате нарушение, ако ли и сега управлявате МПС :) ...
Тъкмо да ви кажа, че вероятно ще сте от поредицата късметлии без санкция, с оглед фактите, и ми се изпари желанието.
Идете да презаверите АУАН, ако не ви връчат НП скоро ще си вземете КТ. Хипотетично.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kikiama » 28 Сеп 2009, 21:09

Нарушение вследствие на дупка, която по-късно за малко не доведе до същото и друг доста по-опитен шофьор
kikiama
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 28 Сеп 2009, 21:11

Не ме разбрахте- от три месеца не сте продължавали срока на валидност на АУАН... ерго, ако управлявате и към днешна дата МПС сте в нарушение.
Казвам, че някои са късметлии- мен като ме нарочат ми късат нервите от проверки.

Пък онова за дупката- да сте чували словосъчетанието несъобразена скорост?!? И с 5 км. в час да се движите...
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ