Чудя се дали да се занимавам с това или просто да пия една студена вода...
Казусът е следния: синът ми е роден в Италия и още няма бг паспорт. За да може да пътува до България, където да му се издаде задграничен паспорт, трябва първо да получи временен паспорт (пасаван) от българското консулство. Пасаванът е валиден само 7 дни от издаването, затова отидохме в консулството в Милано само няколко дни преди полета ни до България. Оказа се обаче,че консулството било свършило бланките за пасавани, от Външно министерство им забавили пратката.... Нови бланки ще получат едва след една седмица. Налага се да променим плановете си и датите на самолетните билети, което разбира се ни струва немалка сума.
Не ми е толкова до парите, колкото до загубените нерви и това, че някой пак не си е свършил работата както трябва, заради което търпим вреди ние, обикновените граждани. Ако тръгна да си търся правата обаче, не знам дали няма да загубя още доста нерви и пари. С две думи, има ли смисъл да предявя иск за обезщетение на имуществени вреди (сумата, която трябваше да платим за смяна на датата на полета) и неимуществени вреди (знам,че тези се доказват много трудно) ?
- Дата и час: 26 Фев 2025, 21:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Иск за обезщетение за вреди причинени от държавата
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|