начало

По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС По казуса с Нойзи: СГС видя лоша техника в НК за отнемането на колите, но не и проблем с Конституцията и ПЕС

относно: прилагам като док-во или - за сведение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно: прилагам като док-во или - за сведение

Мнениеот alveliki » 05 Окт 2009, 19:25

може ли да посочи някой практика, свързана с приложението към т.нар. писмени бележки/п.защита/, като Приложение: на Писма, относно прилагането на някоя матери.пр. разпоредба- напр. има много такива, открити чрез Апис или сиела -Писма на Мф или друг / напр. многобройни са по данъчно, осигурително право и т.н./, като указания по прилагането на разпоредба. Съдът би ли се разграничил категорично по прилагането на такова писмо,дори и за Сведение да е. В с.з. мисля, че същото е писм.док., извесно на широк кръг , не става дува, за общоизвестни факти, защото тези писма обичайно са характерни за определени отрасли. моля, споделете практика Ви и мнение.Благодаря
alveliki
Младши потребител

Re: относно: прилагам като док-во или - за сведение

Мнениеот Гост. » 06 Окт 2009, 03:13

Можете да се позовете на такива, няма пречка. Може, а според мен, с оглед облекчаване работата на съда следва да приложите към писмената си защита копие от тях( не съществува за него, съдебния състав, да има знания за съдържанието обективирано в тях...). Друг е въпроса, че тези писма НЕ са източник на право и не са задължителни изобщо за съда( а че ответната страна ще възрази, ако не я ползват не се съмнявайте). Но така или иначе с тях се домогвате да докажете своята теза - прилагайте.
Гост.
Старши потребител

Re: относно: прилагам като док-во или - за сведение

Мнениеот sunrise » 06 Окт 2009, 09:18

poli_g написа:Можете да се позовете на такива, няма пречка. Може, а според мен, с оглед облекчаване работата на съда следва да приложите към писмената си защита копие от тях( не съществува за него, съдебния състав, да има знания за съдържанието обективирано в тях...). Друг е въпроса, че тези писма НЕ са източник на право и не са задължителни изобщо за съда( а че ответната страна ще възрази, ако не я ползват не се съмнявайте). Но така или иначе с тях се домогвате да докажете своята теза - прилагайте.

Оттук колега, че не са нормативен акт, за което съм абсолютно съгласна, ама е трудно да го обясниш на лелките в тези институции, че не мога да знам какво пише шефът им и следователно не могат да ми се позоват на него, не следва ли обаче, че те трябва да се представят не със защитата , а още при събирането на доказателства?Не виждам как тук ще се приложат по делото, още повече, че съдът е този ,който да прецени относимостта им и дали да се приемат. По ми приличат на някакви официални писмени доказателства.
sunrise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ