начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Законово публикуване на несъществена информация за фирма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Законово публикуване на несъществена информация за фирма

Мнениеот under_grounda » 23 Май 2010, 14:11

Здравейте,
Искам да попитам дали е законово или е наказуемо да се публикува информация на сайт за фирма, като имам в предвид само име на фирма, дейност и локация, без изричното съгласие на дадената фирма или е необходимо дадената фирма изрично да е дала съгласието си за това?
under_grounda
Нов потребител

Re: Законово публикуване на несъществена информация за фирма

Мнениеот TheOldMan » 24 Май 2010, 16:15

Мисля, че седалището и предмета на дейност на дадена фирма не са конфиденциални данни, в Търговския регистър би трябвало да ги има достъпни за всички - https://public.brra.bg/CheckUps/Verific ... rsonOrg.ra

така че не виждам правова причина някой да няма възможност да напише, че слънцето залязва на запад.
Вече ако освен тези данни има някакви злепоставящи или неверни твърдения, касаещи фирмата, или подвеждаща клиента информация, може да се търси отговорност от публикувалия ги.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ