начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Да помоля за образцец на молба по чл. 255 ГПК?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да помоля за образцец на молба по чл. 255 ГПК?

Мнениеот alexandar25 » 17 Юни 2010, 10:04

Здравейте, може ли да ми изпртите образец на тази молба, тъй като написаното от мен звучи доста постно, така да се изразя :oops: :oops: . Делото ни се бави вече 9 м.

Много благодаря и хубав ден на всеки ;)
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Да помоля за образцец на молба по чл. 255 ГПК?

Мнениеот Melly » 17 Юни 2010, 12:15

alexandar25 написа:Здравейте, може ли да ми изпртите образец на тази молба, тъй като написаното от мен звучи доста постно, така да се изразя :oops: :oops: . Делото ни се бави вече 9 м.

Много благодаря и хубав ден на всеки ;)

Къде по веригата "изпадна" адвокатът ви? Или си водите делото сам? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sogio » 17 Юни 2010, 13:04

Не Ви е нужен образец, просто описвате на какъв етап е долото и кое точно действие по него е забавено от съда.
Подозирам обаче, че или в тези 9 м. се провежда съдебното дирене или че за това време не е написано съдебното решение. В първия случай няма какво да искате ако се отлага за събиране на доказателства. Във втория случай може да пуснете молба, но не Ви съветвам, защото съдията ще я "обсъди" с другите доказателства по делото и сам се сещате до какво може да се достигне.
sogio
Потребител

Мнениеот Melly » 17 Юни 2010, 14:55

Не съм съгласна.
ЗаконЪТ е един за всички - както за страните, така и за съда. 8)

Време ни е вече да търсим отговорност за бавност относно процесуалните действия на съда. Действа като разхладителен душ и съсредоточава... Ако ли пък се стигне до обжалване на съдебния акт, наличието на това доказателство в кориците на делото (Молба по чл.255 ГПК) не се пренебрегва от горестоящия съд.
Абе с две думи, Стига с наведените глави! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Юни 2010, 21:29

И двете сте прави. И двете.

Наистина съдебния състав( съдията) може да бъде мотивиран да отсъди различно... :) няма защо да го усукваме, както и всеки от нас може да извади аргументи в защита и на двете тези застъпени от спорещите страни.

Аз съм пускала молба по 255 ( не се гордея, но наистина се прекали). Е, опитът установи неща различни и неочаквани, но все пак - Чест и почитания към докладчика- свърши си прецизно работата, при това не защото спечелих. Оказа се голям педант, но все пак не съм установила "различно" отношение.
А от друга страна- съдопроизводствените действия, изведнъж след молбицата, протекоха сравнително гладко и своевременно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Юни 2010, 15:42

Действа като разхладителен душ и съсредоточава...

Това горното, от собствен опит. До сега не съм пускала молба по 255, а действам "междинно" по законов ред. Както казват китайците - Контролът следва да се осъществява както на "входа", така и на "изхода". :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ