начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Търся адвокат за завеждане на дело!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат за завеждане на дело!

Мнениеот tia_e » 17 Юни 2010, 21:18

Здравейте! Обяснявам накратко случая - и се надявам да се свържа с адвокат чрез форума!
На 16.06.2010г към 17 часа се прибирам след работа с колата. Оставям я пред блока и се качвам в нас. След 40-50 минути започва кратка буря около 10 минути! Чувам от нас силен трясък навън, но нищо. Към 18.10часа ми звъни приятеля и ми казва, че колата ни е затрупана от изгнило дърво , което е паднало от силния вятър точно върху нея. Колата е размазана.
Търся адвокат, който е склонен да съдейства в този случай и който да ми каже има ли смисъл да завеждам дело, но аз мисля че Общината трябва да си понесе своето. Има свидетели на падането на дървото, които казаха, че ще ни съдействат. Случайни хора са направили снимки дори. Един съсед се е обадил на телефон 112....
Миналата година ни разбиха апартамента и ни обраха - дойдоха полицаи гледаха, писаха и в крайна сметка получихме писмо, че не е открит извършителя........
Сега колата размазана......... Не мога да разбера защо все аз трябва да плащам.....
tia_e
Нов потребител

Re: Търся адвокат за завеждане на дело!

Мнениеот sainul » 18 Юни 2010, 11:50

Общината носи обективна отговорност за вреди произлезли от вещи нейна собственост. В конкретния случай следва да се прецени да може да се ангажира отговорността на същата. Излагате, че е имало кратка буря- би могло да се направи възражение, че е налице непреодолима сила- непредотвратимо и непредвидимо събитие, което е допринесло за нанесените Ви вреди. Потърсете адвокат от населеното място, в което е станал инцидента, който има опит в такива дела. Може също да опитате да напишете едно искане до Общината, в която като опишете фактическата обстановка и вредите, които сте понесли да поискате изплащане на парично обезщетение. Не забравяйте, че трябва да приложите доказателства- фотоснимки, да споменете, че има 2-3 свидетели-очевидци на случката, че ще потърсите отговорност по съдебен ред с всички отрицателни последици за тях. Едва ли ще Ви платят, но кой знае! Успех! :D
sainul
Младши потребител

Re: Търся адвокат за завеждане на дело!

Мнениеот atanas119 » 30 Юни 2010, 21:16

Добър ден, от личен опит мога да Ви посъветвам да се свържете с адвокат Елка Делчева .. Моят случай не беше такъв, но просто отношението и старанието на адвоката бяха перфектни. Тя е от София. Ето сайта й, там ще намерите телефони и имейла й.
Надявам се да съм помогнал.
http://www.akdelcheva.com
atanas119
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ