начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

транспорт с леки автомобили

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

транспорт с леки автомобили

Мнениеот tedabg » 30 Авг 2010, 16:14

Здравейте колеги :D ,
Четейки закона за превоз на пьтници ,много дьлго се опитвах да намеря отговор на вьпроса си но и така и не успях да го направя а именно :
Под каква форма трябва да се регистрира юридическо лице за да може да извьршва екскурзионнен превоз на пьтници само с леки автомобили до 8+1 места / Не става дума за таксита или автобуси/ ЛЕГАЛНО :? ?
Благодаря за всички мнения предварително.
tedabg
Нов потребител

Re: транспорт с леки автомобили

Мнениеот inspectora » 30 Авг 2010, 16:26

tedabg написа:Под каква форма

В смисъл? Вид търговец /вид ЮЛ/?
Или от къде се взема лиценз питате?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот konseliere » 30 Авг 2010, 17:42

Регистрирате фирма с въпросния предмет на дейност. Купувате или наемате МПС. За този брой места не ви трябва лиценз. Превозът се извършва за собствена сметка с всички произтичащи от това последствия - табела, документи и т.н., има ги в закона.
konseliere
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 30 Авг 2010, 19:42

Гражданска отговорност за всички места в МПС-то? Или там каквато се води застраховката за претенции при увреда на пътниците при ПТП, предизвикано от водача/превозвача... Че за мен това е една от причините да не качвам стопаджии.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ