начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Изменение на договор по ЗОП

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изменение на договор по ЗОП

Мнениеот pokerman » 03 Сеп 2010, 10:09

Колеги , имам следния казаус:
Има сключен договор с предмет приготвяне и доставка на болнична храна. Изпълнителят предлага вместо готова храна да предоставя ваучери за храна, като по този начин ще се намали и цената по договора.
Въпросът ми е това изменение на предмета на договора ли е и дали е нарушение на чл.43 ал 1 ЗОП ?
Ако някой има идеи да пише , благодаря предварително
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Re: Изменение на договор по ЗОП

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2010, 21:56

Радвам се да те прочета, както и че поглеждаш все още тук...... :)
Последна промяна poli_g на 24 Сеп 2010, 21:18, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 04 Сеп 2010, 13:02

Мда и аз така си мислех и обясних на главния счетоводител,че ще има изменение на предмета, въпреки по изгодните финансови условия. Ами ще видим какво ще стане, другата седмица ще идват от фирмата изпълнител да преговаряме... пък то не си и заслужава тези маневри. Договора изтича декември месец, така или иначе ще правим нова обществена поръчка. Сега директорът иска да спести отвсякъде пари ама... за съжаление си има закони :)

Иначе да, влизам понякога :) сега вече не съм студент и работя и имам реални казуси и се надявам на по-сериозно отношение ако поставя даден въпрос :)
pokerman
Потребител

Мнениеот pokerman » 04 Сеп 2010, 13:20

ЗОП :) към 300 000 лв идва :)
Цената на стария е 372 000 лв , но да не говоря наизуст, а ще взема данните от счетоводството.
Идеята на директора е да спести някой лев, ама мяй няма да стане, а санкциите са доста високи и няма да ни пожалят...
Поли влези в скаип ако искаш, писал съм ти
pokerman
Потребител

Назад към Взаимопомощ