начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Съдебно решение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебно решение

Мнениеот bocman__ » 15 Окт 2010, 19:40

Здравейте

далеч съм от мисълта тук да искам безплатна помощ, ако може само насока. Имам съдебно решение в моя полза по дело за трудово възнаграждение. Общото присъдено е около 2000 лв. Поради разногласия с адвоката който ме представляваше се наложи да му оттегля пълномощията. Понеже с него бяхме договорили сума която му заплатих за всичко (от първата консултация до последното съдебно решение) не знам кой момент колко струва. Сега се налага да ангажирам друг адвокат който да извади изпълнителен лист и да ангажира ЧСИ. Въпроса ми е орентировъчно колко би струвало хонорара на адвоката и разноските за съдебния изпълнител. Питам защото няма да е приятно нито на мен, нито на адвоката да ида при него и да не съм подготвен финансово. Предполагам всички знаете колко е неприятно да кажете - струва ви 250 лв, а клиента да каже - в мен имам само 200 после ще Ви донеса останалото.
bocman__
Младши потребител

Re: Съдебно решение

Мнениеот Melly » 16 Окт 2010, 02:02

bocman__ написа:Здравейте

далеч съм от мисълта тук да искам безплатна помощ, ако може само насока. Имам съдебно решение в моя полза по дело за трудово възнаграждение. Общото присъдено е около 2000 лв. Поради разногласия с адвоката който ме представляваше се наложи да му оттегля пълномощията. Понеже с него бяхме договорили сума която му заплатих за всичко (от първата консултация до последното съдебно решение) не знам кой момент колко струва. Сега се налага да ангажирам друг адвокат който да извади изпълнителен лист и да ангажира ЧСИ. Въпроса ми е орентировъчно колко би струвало хонорара на адвоката и разноските за съдебния изпълнител. Питам защото няма да е приятно нито на мен, нито на адвоката да ида при него и да не съм подготвен финансово. Предполагам всички знаете колко е неприятно да кажете - струва ви 250 лв, а клиента да каже - в мен имам само 200 после ще Ви донеса останалото.

Не може да Ви се даде еднозначен отговор.
Съветът ми е да не се бавите и да задействате процедурата по принудително събиране на вземането си, като на първо място трябва да се снабдите с изпълнителен лист. Всички разноски и разходи по изпълнителното дело са за сметка на Длъжника работодател.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Съдебно решение

Мнениеот bocman__ » 16 Окт 2010, 12:39

Melly благодаря Ви за отговора и съвета. Изкачах длъжника прекалено дълго да плати "доброволно" след съдебните дела. Сутринта се срещнах с адвокат и той ми разясни процедурите, като пое ангажимент да работи по проблема ми. Останах изненадан, че хонорара му + останалите разноски се оказаха по малко от колко бях предвидил. Не можах да намеря опция сам да изтрия темата затова ще помоля модераторите да го направят. Още веднъж благодаря.
bocman__
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ