Здравейте,
Първо Честита Нова Година на всички. Пожелавам ви много здраве и успехи в професионално и лично отношение.
Моля ви да ми отговорите на един вероятно изключително лесен за вас въпрос, но човек на който му е за първи път - няма как да е сигурен без да попита. Не съм юрист.
Аз подадох възражение по чл. 414 ГПК срещу Заповед за изпълнение издадена на основата на Запис на заповед. Възражението беше подадено по пощата до районният съд в родния ми град, тъй-като живея в друг град. Заповедта за изпълнение (всъщност Изпълнителен лист и Покана за доброволно изпълнение) получих от ЧСИ също по пощата в родният си град.
След подаване на възражението съда ми изпраща съобщение с указание, че трябва да представя доказателства за датата на която ми е била връчена Заповедта за изпълнение, за да може да се установи дали възражението е било подадено в срок. Това ме остави с известно недоумение, тъй-като при подаване на възражението се консултирах с адвокат, който ми обясни, че подобна проверка се прави по служебен път.
Сдобих се с нужните документи (копие на плика с който получих от ЧСИ ПДИ и ИЛ, копия на ПДИ и ИЛ, копие на обратната разписка върната на ЧСИ, както и копие на служебна бележка издадена от "Български пощи", удостоверяваща датата на която съм взел препоръчаното писмо от пощата).
Въпросът ми е - как изпращам тези документи на съда. Че ще ги изпратя по пощата е ясно, но трябва ли още нещо да се подаде заедно с документите (молба или нещо подобно)? И ще бъдат ли тези документи достатъчни като доказателства?
Поздрави и благодаря на всички, които ще ми отговорят.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 23:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подаване на доказателства в съда
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Подаване на доказателства в съда
Да напишете Молба-До еди кой си съд , еди кой си състав , номер на чгрд , гр.отделение.Уважаеми районен съдия в изпълнение на..дъра бъра представям следните доказателства-изброявате ги , подписвате и пращате.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: Подаване на доказателства в съда
Благодаря много!
- peterpetrov
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|