Здравейте,
Днес бях на летище София, където някаква "чужденка" ме попита дали това е летище Хийтроу и ми правеше някакви панаири, от рода на "къде съм", какво е това България и т.н. Още тогава ми светна, че има нещо нередно, но се усетих, че участвам в някаква скрита камера, чак когато на излизане забелязах кола на "btv Хрътките". Въпросът е, че не искам да излъчват по телевизията как оказвам помощ на "чужденка" полуидиот.
Въпросът ми към Вас е дали имам някакво правно основание, на базата на което да им изпратя официално писмо, че не желая да излъчват репортаж с мое участие.
Много благодаря на всеки отзовал се, защото наистина ми стана адски неприятно от това, че журналистите си правеха гавра с мен.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 19:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как мога да спра от излъчване репортаж с мое участие?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как мога да спра от излъчване репортаж с мое участие?
Разбира се, пратете им напомнително писмо и укажете, че ще ги съдите по много точки - нарушаване лично пространство, скрито заснемане без Ваше съгласие и излъчването Ви, опозоряване и т.н. осмиване. Биха се спрели от излъчване.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Как мога да спра от излъчване репортаж с мое участие?
Благодаря Ви! Позовах се на чл.32, ал.2 от Конституцията. Почти веднага получих бърз отговор, че че уверяват, че не съм част от "социалния им експеримент". Само се чудя с тея техни експерименти, доколко имат право въобще да ги правят ако хората не знаят и се видят директно по телевизията.
- iliaivanov
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|