начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Имат ли право да ме задържат?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имат ли право да ме задържат?

Мнениеот neo5030 » 01 Юни 2011, 08:32

Значи случеят е следният,прибирам се от работа и ме спират за проверка.. Спирам всичко точно по документите,Пита ме дали съм имал някакви проблеми с полицията,обясних му че преди 1 2 години имам регистрация за кражба(което случеят е че бях дал на един приятел колата уж да свърши някаква работа,а той прибрал 2 огледала,записали му номера и така мен ме привикаха и стана дълга и широка..)..Той отиде направи ми справка и след малко идва г-н полицая и ми обяснява че трябва да ходим в райното управление така бил казал Оперативния. Отиваме там и айде 24 часа задържане.. Питах ги какво е това как без основание еми ей така.. Въпроса ми е имат ли право? какво да правя при дадена ситуация? Всичко ми беше изрядно,колата провериха нищо.. То по това означава че аз секи ден като минавам може да ме прибират ей така.. Не съм съден,и освен тази глупост дето ми се води нищо друго нямам с тези ..... :evil: Благодаря ви предварително,Ако съм збъркал раздела моля да я преместите в правилният :)
neo5030
Нов потребител

Re: Имат ли право да ме задържат?

Мнениеот kuzdov » 01 Юни 2011, 10:32

Нали ти дадоха копие от заповедта за задържане. Там е описано на какво основание са го направили. И да, имат право при определени обстоятелства.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот neo5030 » 01 Юни 2011, 11:15

дадоха ми,пише на основание за извършено престъпление.. И какво престапление съм направил че съм се прибирал от работа към 19 часа беше ?
neo5030
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Юни 2011, 11:44

Явно, предстои да се изясни. Може и да не се Вие извършителят, но това подлежи на доказване. Ако сте бил наблизо или сте създал някакви подозрения.. Все пак, нещата не са толкова страшни, щом сте задържан само за 24 часа.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот neo5030 » 01 Юни 2011, 12:02

100% не съм аз.. ама то по тая логика може да ме заключват секи ден ...
neo5030
Нов потребител

Мнениеот blossom1 » 01 Юни 2011, 13:40

Това поведение на полицията за съжаление не е изключение. Ако задържането Ви е било сега се обърнете към адвокат да пусне жалба до Административния съд за отмяна на заповедта за задържане/стига да не е изтекъл срокът за това/. Ако бъде отменена съдете полицейското управление за вреди от незаконното задържане.
blossom1
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ