начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Относно музикалните сайтове

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно музикалните сайтове

Мнениеот anonimniqt » 15 Авг 2011, 00:31

Здравейте, собственик съм на един не толкова популярен от многото музикални сайтове. Бих искал ако е възможно да получа някои съвети и разяснения относно това колко е законна тази дейност. Ще цитирам условията за ползване на сайта:

Администраторът(http://www.saita.com) декларира, че не хоства файлове защитени с авторски или сходни права, както и не осигурява достъпа до такива от своя сървър. Системата е устроена така, че претърсва сървърите на ****ared.com за песни качени от трети лица и посочени от тях като общодостъпни файлове. Адресите(линкове, връзки) на останалите файлове са открити от ползватели на сайта, чрез търсене в интернет и посочени от тях, като общодостъпни файлове, качени от трети лица и без да бъдат заобикаляни правилата на хостващия файловете сървър. Администраторът(http://www.saita.com) не носи отговорност за съдържанието и качеството на файловете, до които водят посочените връзки и линкове, както и по какъв начин са уредени авторските им права, но си запазва правото, при предявени претенции от трети страни за нарушаване на авторски или сходни права, да предупреждава, изтрива публикации и забранява достъпа до сайта на съответния потребител. В този смисъл, може да се каже, че http://www.saita.com функционира като "електронен указател", който потребителят може да използва както намери за добре, съответно – поема върху себе си цялата отговорност за това дали спазва закона или не.

Само искам да поясня, че съм създал този сайт с единствената цел да помага на потребителите в търсенето на нужната им информация или файлове. Няма умисъл за печелене на пари или нещо подобно. Единствено реклами от гугъл има на сайта, които са там за да го красят, печалба от тях няма (е вярно има някакви стотинки...). В такъв случай, бих помолил някой по вещ със съдебните казуси да ми разясни могат ли да ме осъдят? Има толкова много известни музикални сайтове, които ги помня още от 2005г. и никой и до ден днешен не ги е пипнал.

Благодаря на всички драснали по едно мнение! :)
Поздрави!
anonimniqt
Нов потребител

Re: Относно музикалните сайтове

Мнениеот anonimniqt » 16 Авг 2011, 14:47

Никой ли няма желание да пусне едно коментарче? :|
anonimniqt
Нов потребител

Re: Относно музикалните сайтове

Мнениеот inspectora » 16 Авг 2011, 16:21

Какво искате да коментираме?

Отговорът на въпроса "Могат ли да ме осъдят?" /за каквото и да става въпрос - музикални сайтове, убийства, неизпълнение на договор, деликт/ винаги е един и същ - "Може и да могат!"

А това, че имало едни хора, които никой не ги закача каквото и да правят ... ами може да не правят нищо незаконно, може да имат протекции, може така да са си опекли нещата, че никой да не може да ги пипне ... от къде да знаем какви музикални сайтове имало и защо не са ги закачили /а може и да си ги гърбят нонстоп, пък Вие да не знаете изобщо, а на тях да не им пука, че ги "закачат"/ ...

Предполагам няма да Ви хареса коментарът ми, но пък за сметка на това е възможно най-обективен с оглед данните, които сте дали и зададеният въпрос 8)
inspectora
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ