начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Неправилно паркиране

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неправилно паркиране

Мнениеот elmo86 » 01 Сеп 2011, 17:29

Значи случката е следната: Паркирам си аз пред нас в една от пресечките на Дойран която е еднопосочна, но паркирам отляво защото няма как да пракирам отдясно защото има коли на тротоара перпендикулярно на улицата и гаражи. Сутринта си ставам с лек махмурлук, че празнувахме вечерта и тръгвам за работа. Иненада - колата я няма, звънкам на номера на от табелите, колата е на наказателния в "Ив. Вазов" . Разбирам, че е дигната още предната вечер за спиране от ляво в еднопосочна улица и за това провинение се пише акт, нямало как фиш защото е от предният ден там. Питам, ще ми се вземат ли точки за това провинение полицаят ми каза, е поне това мога да ти спестя и предполагам, че ще е само глоба. Струва ли си да обжалвам този акт, аз написах обяснение на акта, че е невъзможно там да се спира отдясно и не преча на движението. И другото важно за мен е има ли как талонът ми да не се праща до Добрич където ми е постоянната регистрация, а да си го взема от София (до колкото разбрах имало някакво гише в КАТ талони от други населени места).
elmo86
Нов потребител

Re: Неправилно паркиране

Мнениеот TheOldMan » 01 Сеп 2011, 18:06

Акта няма смисъл да го обжалвате - съгласно буквата на закона е правилен. Паркира се само отдясно, ако не е указано друго със съответните знаци или хоризонтална маркировка.
Аз сериозно съм се замислил другата седмица да направя опит на една от преките до Пирогов, където се паркира изцяло отляво - да се изтъпанча отдясно, което е разрешеното от закона място, да запуша улицата и да чакам паяка с камера в ръка. Интересно ми е да видя кого ще вдигне - моята кола или 20-те неправилно паркирали автомобила на отсрещната страна.

Между другото паяците си имат чисто нов шеф, който явно е решил да се покаже колко е работлив. Така че много внимавайте къде паркирате...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ