Привет! Много моля всеки, който има желаение, да разтълкува това решение на ВКС -
http://www.vks.bg/vks_p10_122.htm
Давам пример за тези "противоречиво разрешавани въпроси" към които спада и моето дело.
РС в София потвърждава решението, с което работодателят ме съкращава, но впоследствие СГС ме връща на работа, тъй като вижда очеизвадни нередности и нарушения в подбора, който работодателят е направил. И същият този работодател (държавна агенция) внесе искане пред ВКС за такова тълкувателно решение за "противоречиво разрешавани спорове/дела".
Благодаря предварително на отзовалите се.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 13:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълкувателно решение на ВКС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Тълкувателно решение на ВКС
Тълкувателното решение, което си публикувал, според мен няма нищо общо с казуса, който си посочил. Работодателят (най-вероятно) е депозирал касационна жалба, сочейки в изложението чл.280 ал.1 т.2 ГПК - противоречие между решението на първата и втората инстанция. Ако това е така, считай, че вече са го отсвирили.
А ако е поискал произнасянето с ТР, също ще го отсвирят, защото тълкувателно дело не се образува по искане на страна по спора, а по преценка на съда.
А ако е поискал произнасянето с ТР, също ще го отсвирят, защото тълкувателно дело не се образува по искане на страна по спора, а по преценка на съда.
-
error - Потребител
Re: Тълкувателно решение на ВКС
И аз така смятам, че е отсвирен, но наскоро всички дела на съкратените служители бяха стопирани до произнасянето на ВКС по това тълкувателно решение. Има ли срок за подновяването им?
- nikits
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|