Здравейте,
Казуса е доста заплетен но накратко - бях в чужбина и след като се върнах се оказа, че имам натрупани сметки за 1560 лв към Мтел въпреки че имах лимит и директно плащане по банков път. Жалбата ми е 29 страници към Комисията за защита на потребителите. Казаха ми да я пренапиша в молебен стил към Мтел- отказах и я отхвърлиха. Сега обмислям съдебно дело за скъсаните нерви и неприятни моменти свързани с Мтел (не само сметката е проблем). Бихте ли ме насочили към подходящ адвокат и колко (финансово) би ми излязло подобно дело срещу Мтел?
Поздрави
- Дата и час: 25 Фев 2025, 13:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обмислям дело срещу Mtel
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обмислям дело срещу Mtel
Романе, действително е трябвало да пишеш на Мтел, а не на една или друга комисия. Така излиза, че ти не си се обърнал към самата компания, която може да ти реши проблема. Какво написа в тези 29 страници ?
Комисията не може да задължи частната компания да ти върне пари.
Обърни се към Мтел сега, изчакай да ти разгледат жалбата, да ти отговорят и тогава, ако си недоволен подай иск до съда. Много често фирмата сама коригира сметки на жалбоподатели, ако това е основателно. Особено в периода когато сменяха софтуера и съответно имаше редица проблеми.
Комисията не може да задължи частната компания да ти върне пари.
Обърни се към Мтел сега, изчакай да ти разгледат жалбата, да ти отговорят и тогава, ако си недоволен подай иск до съда. Много често фирмата сама коригира сметки на жалбоподатели, ако това е основателно. Особено в периода когато сменяха софтуера и съответно имаше редица проблеми.
- p_dyan
- Потребител
Re: Обмислям дело срещу Mtel
Всъщност, действително пътят е чрез директна жалба до Мтел. Обаче, едва ли ще коригират дотолкова сумата, че да я върнат изцяло. Правят отстъпки и намаляват сумите, но само частично. Ако претендирате връщане на цялата сума, задължително трябва да се заведе дело и да се докаже претенцията Ви. Относно адвокатския хонорар - всичко е въпрос на договаряне.
- nk7702n
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|