начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Смяна на Лична Карта

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на Лична Карта

Мнениеот rian_d » 22 Окт 2011, 21:53

Здравейте,

Тази година трябва да си сменям личната карта, но на практика нямам постоянен адрес. Този, който ми е на личната карта вече не е валиден, в момента съм на квартира и хазяина ми не желае да ме запише на адреса, където живея сега.
Имам ли някаква опция в такъв случай освен да търся някой, който да даде съгласието си да се регистрирам някъде, където в действеителност не живея? Това не ми изглежда много правилно(а и хората, за които се сещам, също са на квартири), но не знам какво да правя.:roll:

Изобщо как трябва да постъпи човек в сподобна ситуация - не притежва имот и няма съглсие от притежателя на имота, където живее, да регистрира постоянен адрес там. Предполагам, че в наши дни има доста подобни случаи.

Благодаря предварително!
rian_d
Нов потребител

Re: Смяна на Лична Карта

Мнениеот ivanov_78 » 26 Окт 2011, 16:51

Интересен въпрос, ще си позволя да го допълня, възможно ли е в България вместо постоянен адрес в личната карта да пише друг валиден пощенски адрес, като например номер на пощенска кутия. Знам със сигурност че в САЩ това е честа практика, хората да дават за адрес номер на пощенска кутия, която са наели поради подобни причини или честа смяна на адреси. В България дали има законов начин да се направи това, така че в личната карта на човек да пише за постоянен адрес нещо от типа на "София 1000 П.К 1234"?
ivanov_78
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ