начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Мои близки искат да възстановяват читалище

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мои близки искат да възстановяват читалище

Мнениеот gallya_g » 24 Окт 2011, 17:49

Бихте ли ми помогнали със съвет?! :( Мои близки искат да възстановяват читалище, което не е имало дейност 12 год., прочетох Закона за народните читалища и ми стана ясно каква е процедурата по самото учредяване,НО за да се свика учредително събрание трябва да се раздадат покани на учредителите -150 души най-малко, не ми е ясно от кого да бъдат тези покани, след като още не е учредено читалището, дали трябва да се учреди инициативен комитет?! Въпросът ми е - знае ли някой как се учредява инициативен комитет или поне къде да прочета нещо по въпроса и дали изобщо трябва?
Благодаря предварително на всеки, който помогне! :)
gallya_g
Нов потребител

Re: Здравейте, колеги!

Мнениеот rozablue » 03 Ное 2011, 00:34

Има Съюз на народните читалища:
http://union-chit.hit.bg/

Може би там ще Ви дадат конкретен отговор.
rozablue
Потребител

Re: Мои близки искат да възстановяват читалище

Мнениеот ivankavrakov » 07 Ное 2011, 22:20

Събират се най-малко три луди глави, кръщават се инициативен комитет, съставят протокол, в който си поставят задачите и действат.
За по-голяма сигурност може да се учреди дружество по Закона за задълженията и договорите с цел учредяване/възстановяване на читалище.
ivankavrakov
Потребител

Назад към Взаимопомощ