начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

КАКВИ СА ПРАВАТА НА ОЩЕТЕНИТЕ ПОРЪЧИТЕЛИ???!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАКВИ СА ПРАВАТА НА ОЩЕТЕНИТЕ ПОРЪЧИТЕЛИ???!!!

Мнениеот vivi_159 » 26 Окт 2011, 16:27

Здравейте:)! Искам да помоля за съвет! Преди години станах поръчител по кредит на мои познат,които след време почина. Имахме устна уговорка с наследниците му да продължат да внасят вноските по кредита. Тъй като по закон се наследяват не само собствеността,но и задълженията на наследодателя.Поне на хартия е така :( След време получих писмо че кредита не е доизплатен,натрупани са лихви по него и съм осъден да платя 3300лв. Частен съдебен изпълнител направи запор на заплатата и муществото което имам. Наследниците отказаха да си доизплатят заема и аз бях принуден да внеса парите,за да не си загубя собствеността. Наех адвокат,за да ми помогне да си потърся парите. Адвоката ме посъветва,че единственото което може да направим е да се пусне "иск за изпълнение" по чл.429,ал.1 от ГПК-платена сума по изпълнително дело от поръчител...и да чакаме да се появи някаква собственост на името на наследниците. Пуснахме иска към съдия-изпълнителя и вече повече от година чакам. Наскоро разбрах че въпросният наследник е имал неизплатен кредит към банка,заради които му отнеха жилището. :idea: И ето...собственост се появи и му беше отнета.Какво става в такъв случай,банката си е взела своето,а аз как трябва да си върна парите? Какво още,и кого трябва да чакам? :shock: След всичките жалби и разходи по делото,аз няма какво повече да направя??? Какъв е смисъла от тези дела,след като,дори когато съм спечелил нищо не се случва?
Моля,ако някои знае какво може да се направи в този случай да ми даде съвет :!: :?:
vivi_159
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ