Здравейте знаещи,
Извинете, че повтарям по същество въпрос. Но имам причина.
Или аз греша, или работодателя се прави на неграмотен.
В кодекса на труда пише как се пресмята база за платен отпуск -
върху брутно трудово възнаграждение от пълен предходен месец.
Не цитирам точния текст.
Моя трудов договор е съвсем нормален.В него се вижда една сума
от порядък 500 лв. за пълно,редовно работно време,безрочен и т.н.
Никакви опции.
Отпускът ми е в декември.
Базов месец за пресмятане на отпуска е ноември - последен пълен...ама съвсем пълен.
Във фиша(ведомостта) пише около 1100 лв. начисления. Нямам болнични,
отсъствия, обезщетения и пр. а само следното
основна заплата -
клас -
"коледна почерпка" -
премии !!! -
Осигуровките са върху тези - към 1100 лв.
Отпускът ми е сметнат горе-долу 25 лв. на ден
Моля кажете ми, аз ли не зная да смятам или съм забравил, че живея в земята "на Ботев и Левски/Стоичков"
Благодаря ви.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 11:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отново за заплащане отпуск
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|