начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

началото на Януари 2011 ме блъсна кола на трамвайна спирка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

началото на Януари 2011 ме блъсна кола на трамвайна спирка

Мнениеот scortan » 21 Апр 2012, 17:42

Здравейте, бих искал да попитам как трябва да процедирам със следната ситуация?

През 2010 година зимата се прибрах за малко от Великобритания.В началото на Януари 2011 ме блъсна кола на трамвайна спирка в София град както си слизах от трамвая.Приеха ме за лечение в ИСУЛ и после в Св. София на Мазнейков болницата. След големи перипетии там, ме върнаха там и от там започна ходенето ми по мъките...Наложи ми се да плащам суми за санитарка и други помощни персонали, рехабилитация и прочие. Още в болницата на Мазнейков се изхарчих с над 17 000 лв. които получих след като си продадох недвижим имот. И така до сега, проблема е че парите ми почти са привършили и гражданското делото , за което ми казаха е базирано на около 100 000 лв все още не е започнало.

Това нормално ли е? Адвоката ми е подал делото още миналата година, но в Софийски Градски Съд не е заведено нищо още.Притеснява едно доколкото знам има давност и да не се окаже всичко загубено?

Преди ми се наложи ми да си наема адвокатка,която не си свърши работата като хората.Става дума ,че докато бях в болницата както и във вкъщи тя нито един път не ме посети да види какво да прави за в бъдеще...Нито пък да извика лекар от съдебна медицина за да ме прегледа. Също така не бяха написани правилно данните на нарушителя.И без да съм виновен, щях да стана виновен, дори и по-лошо.

И така намерих друг адвокат,който да се заеме с делото като ми иска предварително хонорара си от около 5000лв.За съжаление горепосоченият адвокат почина и ми казаха, че делото се прехвърля на колегата му и цялата адвокатска кантора.Досега не е заведено гражданско дело към застрахователната компания на виновника за злополуката.Интересно ми е кога ще бъде заведено такова и дали ще имам възможност да си прибера парите, които съм дал които към 40 000лв до сега? В момента още не съм се въстановил, с проходилка съм, идва рехабилитатор у нас за масажи и раздвижване. С остеопороза съм на долните крайници.Живея само в момента, тъй като нямам майка и баща.
scortan
Нов потребител

Re: Сериозна Ситуация

Мнениеот neutralen » 26 Апр 2012, 23:13

Няма съмнение - имате "късмет" с адвокатите. Има една поговорка - Всяко правило си има изключение. В случая вие попадате само на изключенията от правилото.
neutralen
Активен потребител

Re: началото на Януари 2011 ме блъсна кола на трамвайна спир

Мнениеот kuma_lisa » 27 Апр 2012, 08:01

Здравейте scortan,
през януари 2012г. моят приятел беше блъснат от кола при пресичане на пешеходна пътека, след което последваха лечение, скенери, всевъзможни скъпи изследвания и т.н. Впоследствие подадохме молба до гаранционния фонд, после и до съда. Ако желаете пишете ми на kuma_lisa@abv.bg, ще ви помогна с каквото мога.
kuma_lisa
Младши потребител

Re: началото на Януари 2011 ме блъсна кола на трамвайна спир

Мнениеот kleines » 27 Апр 2012, 14:08

Активирайте си личните съобщения, знам как да ви помогна.
kleines
Потребител

Назад към Взаимопомощ