начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Прехвърляне на дружество

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на дружество

Мнениеот largowinch » 27 Юли 2012, 21:12

Здравейте, имам нужда от компетентно мнение и съвет. Искам да купя ЕООД, от приятел и реално не е продажба, защото той не иска нито лев, но трябва все пак да бъде посочена цена пред нотариуса. Моля да ме посъветвате как да постъпя за това.
Второ, бих искъл да проверя дали все пак фирмата няма задалжения към държавата(как?), към други фирми(как?), дали няма истеглени фирмени кредити(как?)
Трето как мога да разбера дали ЕООД то му, което не е регистрирано по ДДС, няма склячени неизгодни договори, които аз да трябва да обслужвам за в бъдеще.
Последният ми въпрос е- ако се окаже при бъдеща данъчна проверка, че по време, когато предишният собственик е бил МОЛ е направено данъчно нарушение, дали то ще трябва да бъде заплатено от мен?

Мерси предварително:)
largowinch
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ