Мой бивш колега от университета ми предложи да му отида на гости в родния му град. Когато му отказах, започнахме да си разменяме съобщения по фейсбук и и-мейл. Тонът в съобщенията ставаше по-рязък. Аз казах директно мнението си за някои негови възгледи, но не съм го обиждала. Той ми пишеше настойчиво и накрая го блокирах във фейсбук, след което той ми изпрати следното супер грубо и обидно съобщение по и-мейл:
"Mnogo si grozna, be. I kaprizna za tova, koeto si! Are i ti ne mi pishi poveche, az byah spryal- kakvo mi pishesh i sluhtish kak sum i kvo pravya! Mainata ti debela pobarkana! Ne mi haresa, che ne me izchaka pred na onazi sreshta, mnooogo si vajna! I kato te vidyah na spirkata pak ne mi haresa- posarnala, povehtyala, ostaryala.... Jal mi stana, no za kakvo li? Jivei si, duhai svirki na kursistite, i se ebi v ..... shlyakan! Ne az, ti si nahalna, kukooo bend! Nyamam namerenie i jelanie da te razbiram poveche izobshto. S edna ukrainka svarshih, poveche ne shta da vijdam- vsichki ste otkachalki! Shteshe da e interesno da vidish kakvo te chaka za dashterya ti. Moyata se vrashta pri men, zashtoto maika i e bokluk kato teb- ne razbira "jertvi" kurvata. Kakto i ti. No vsichko vi se pishe na ...... Mnogo tupo parche se okaza. I ne mi pishi poveche. Aman ot predklimakteriumni psihopatki, tebe mai nikoga ne te e puskalo.Pratih ti edna pesnichka s sbogom snoshti, mai ne ti haresa, a?
Hahahahaha. Sbogom zavinagi, bez obyasneniya poveche- ti si zagubeno vreme."
- Код за потвърждение: Избери целия код
"Много си грозна, бе. И капризна за това, което си! Are i ти не ми пиши повече, аз бях спрял- какво ми пишеш и слухтиш как съм и кво правя! ...... ти дебела побъркана! Не ми хареса, че не ме изчака пред на онази среща, мнооого си важна! И като те видях на спирката пак не ми хареса- посърнала, повехтяла, остаряла.... Жал ми стана, но за какво ли? Живей си, духай свирки на курсистите, и се еби в ........ шлякан! Не аз, ти си нахална, кукооо бенд! Нямам намерение и желание да те разбирам повече изобщо. С една украйнка свърших, повече не ща да виждам- всички сте откачалки! Щеше да е интересно да видиш какво те чака за дъщеря ти. Моята се връща при мен, защото майка и е боклук като теб- не разбира "жертви" кървата. Както и ти. Но всичко ви се пише на задника. Много тъпо парче се оказа. И не ми пиши повече. Аман от предклимактерюмни психопатки, тебе май никога не те е пускало.Пратих ти една песничка с сбогом снощи, май не ти хареса, а?
Хахахахаха. Сбогом завинаги, без обяснения повече- ти си загубено време."
Въпросът ми е, мога ли въз основа на това и други съобщения да го съдя за обида?
Въпреки, че уж щеше да спре да ми пише, след това съобщение ми прати още две съобщения без аз да съм му отговаряла.
Какво да направя? Не смятам, че може да ми пише по подобен начин. Как мога да защитя правата си?