начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Мога ли да съдя за обида?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да съдя за обида?

Мнениеот lina2 » 06 Авг 2012, 22:38

Здравейте,
Мой бивш колега от университета ми предложи да му отида на гости в родния му град. Когато му отказах, започнахме да си разменяме съобщения по фейсбук и и-мейл. Тонът в съобщенията ставаше по-рязък. Аз казах директно мнението си за някои негови възгледи, но не съм го обиждала. Той ми пишеше настойчиво и накрая го блокирах във фейсбук, след което той ми изпрати следното супер грубо и обидно съобщение по и-мейл:
"Mnogo si grozna, be. I kaprizna za tova, koeto si! Are i ti ne mi pishi poveche, az byah spryal- kakvo mi pishesh i sluhtish kak sum i kvo pravya! Mainata ti debela pobarkana! Ne mi haresa, che ne me izchaka pred na onazi sreshta, mnooogo si vajna! I kato te vidyah na spirkata pak ne mi haresa- posarnala, povehtyala, ostaryala.... Jal mi stana, no za kakvo li? Jivei si, duhai svirki na kursistite, i se ebi v ..... shlyakan! Ne az, ti si nahalna, kukooo bend! Nyamam namerenie i jelanie da te razbiram poveche izobshto. S edna ukrainka svarshih, poveche ne shta da vijdam- vsichki ste otkachalki! Shteshe da e interesno da vidish kakvo te chaka za dashterya ti. Moyata se vrashta pri men, zashtoto maika i e bokluk kato teb- ne razbira "jertvi" kurvata. Kakto i ti. No vsichko vi se pishe na ...... Mnogo tupo parche se okaza. I ne mi pishi poveche. Aman ot predklimakteriumni psihopatki, tebe mai nikoga ne te e puskalo.Pratih ti edna pesnichka s sbogom snoshti, mai ne ti haresa, a?
Hahahahaha. Sbogom zavinagi, bez obyasneniya poveche- ti si zagubeno vreme."

Код за потвърждение: Избери целия код
"Много си грозна, бе. И капризна за това, което си! Are i ти не ми пиши повече, аз бях спрял- какво ми пишеш и слухтиш как съм и кво правя! ...... ти дебела побъркана! Не ми хареса, че не ме изчака пред на онази среща, мнооого си важна! И като те видях на спирката пак не ми хареса- посърнала, повехтяла, остаряла.... Жал ми стана, но за какво ли? Живей си, духай свирки на курсистите, и се еби в ........ шлякан! Не аз, ти си нахална, кукооо бенд! Нямам намерение и желание да те разбирам повече изобщо. С една украйнка свърших, повече не ща да виждам- всички сте откачалки! Щеше да е интересно да видиш какво те чака за дъщеря ти. Моята се връща при мен, защото майка и е боклук като теб- не разбира "жертви" кървата. Както и ти. Но всичко ви се пише на задника. Много тъпо парче се оказа. И не ми пиши повече. Аман от предклимактерюмни психопатки, тебе май никога не те е пускало.Пратих ти една песничка с сбогом снощи, май не ти хареса, а?
Хахахахаха. Сбогом завинаги, без обяснения повече- ти си загубено време."

Въпросът ми е, мога ли въз основа на това и други съобщения да го съдя за обида?
Въпреки, че уж щеше да спре да ми пише, след това съобщение ми прати още две съобщения без аз да съм му отговаряла.
Какво да направя? Не смятам, че може да ми пише по подобен начин. Как мога да защитя правата си?
Последна промяна consultant на 07 Авг 2012, 09:51, променена общо 1 път
Причина: кирилизация http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
lina2
Нов потребител

Re: Мога ли да съдя за обида?

Мнениеот pol40 » 28 Авг 2012, 15:16

Можеш да го съдиш, но иди докажи, че той е автора на написаното.
pol40
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 28 Авг 2012, 15:39

pol40 написа:Можеш да го съдиш, но иди докажи, че той е автора на написаното.

Лесно. Въпросът е дали си струва.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Авг 2012, 16:18

Въобще не си струва да се занимава човек.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот aspida » 28 Авг 2012, 16:41

lina2 Не се занимавай с този онанист!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот pol40 » 01 Сеп 2012, 22:43

teogeo написа:
pol40 написа:Можеш да го съдиш, но иди докажи, че той е автора на написаното.

Лесно. Въпросът е дали си струва.

teogeo, не ми е ясно как ще докаже авторството на някого при положение, че всеки може да седне пред компютъра и от чужда поща да изпрати съобщение. Как според Вас би следвало да се установи авторството по безспорен начин?
pol40
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ