начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Минимален адвокатски хонорар

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Минимален адвокатски хонорар

Мнениеот simonna_h » 09 Авг 2012, 17:22

Здравейте!
Интересуваме колко трябва да платя на адвоката си? До сега жената и лев не ми е поискала, но на мен ми е неудобно. Иначе съм освободена от съдебните такси, тъй като съм безработна.
Предстои дело по чл. 108 от ЗС, иска е в размер на 2263 лв. Става дума за движимо наследство на децата ми, а ги държи друг човек. Та сега ще го съдим да ги върне.
Както казах и 1 лев не ми е поискала, и няма и да го направи, но поне да й платя минималното.
Колко е минималния хонорар за такова дело? И какъв процент от 2263 лв. трябва да й дам отгоре?
Благодая Ви предварително!

P. S.
Има ли вероятност съда да поиска от ответника, вместо амортизирали вещи,които държи вече 2ра година, да заплати на децата ми сумата от 2263 лв. Това все пак би трябвало да е в интерес на децата ми.
simonna_h
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ