начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Унаследяване осиновен

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Унаследяване осиновен

Мнениеот janka61 » 02 Сеп 2012, 22:11

Здравейте! Не съм юрист. В семейството ми възникна слудния казус. Майка има 4 момчета. 2 от първи брак и 2 от втори. Едното дете от първия брак е дадено за осиновяване, но поддържа връзка с биологичните си роднини. Осиновителите са починали. Осиновеният също е починал, няма брак и деца. Кой ще го наследи. Имат ли право на наследяване братята му? И ако да- в каква част, като се има в предвид че с единия брат имат обща майка и баща, а другите двама - само обща майка.
janka61
Младши потребител

Re: Унаследяване осиновен

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2012, 03:49

:roll: Преди всичко първо трябва да отговорите на питането- какво е осиновяването ( презумирам, че влагате същия смисъл в това понятие, какъвто и аз, респективно има доказателства за осиновяването, които четете, не по преразказ): пълно или непълно, защото ако е пълно- забравяте за наследяване.

После, но само ако е непълно - подреждате малко фактите за А, В, С, Д, че сте ги нахвърлял..., - кой, кога е починал и кои са живите му роднини.
Това за понеделник- начало на спорна, кратка работна седмица. :)
Гост.
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ