начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Прекратяване на договор без заплащане на неустойки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор без заплащане на неустойки

Мнениеот 436236 » 06 Сеп 2012, 11:44

Имам договор за цифрова телевизия към Виваком.След преместването ми на нов адрес подадох молба да ми буде преместено и оборудването.Подписах формуляр за преместване на новия адрес.Екип на фирната доиде и не можа да постави оборудването,казаха,че дървото пред настоящия адрес пречи на сигнала,а не могат да поставят сателитната антена на покрива защото не може да премине през отвора за него и си тръгнаха.
На следващия ден отидох в офис на фирмата с желание да ми бъде прекратен договора,след като те не могат да ми предоставят услугата.Тяхна служителка ми заяви ,че не може без да платя неустойки.Подадох жалба,на която ми отговориха ,че имам подписан договор и не може да го прекратя без да заплатя неустойки,независимо ,че в те не могат да ми предоставят услугата.
В сайта им прочетох при какви условия може да бъде прекратен договора и намерих следното:
8.6.8. Едностранно, с писмено уведомление от страна на фирмата, при липса на техническа възможност за предоставяне на Услугата.
8.6.9. Едностранно от страна на Потребителя, в случай на системно неизпълнение на задължението на фирмата да отстранява неизправности при предоставяне на Услугата в срока по т. 5.3. Системно неизпълнение е налице, когато неизпълнението е допуснато повече от три пъти по време на договорения срок на ползване на Услугата.
Искам да попитам в такъв случй имам ли право да прекратя договора,без заплащане на обезщетение и мога ли основателно да заведа дело срещу тях.
436236
Нов потребител

Re: Прекратяване на договор без заплащане на неустойки

Мнениеот fbr65 » 06 Сеп 2012, 13:40

И какво ще искате в това дело срещу тях?
Напротив, те трябва да заведат дело срещу Вас, за неплащане на неустойка, но за това дело Вие трябва да се подготвите документално, че не могат да Ви предоставят услугата.
fbr65
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Сеп 2012, 14:20

Е, не е задължително да имате пасивно поведение- след като те не могат да ви доставят договорената услуга е налице неизпълнение( забавено, пълно) на договорни задължения от тяхна страна, което няма как да ангажира отговорността ви за заплащане на каквото и да е по този договор.
Големи тарикати, `начи, но и вие не ги улеснявайте чрез бездействие- с договора при адвокат, за да измислите правилен подход.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот juzemomo » 07 Сеп 2012, 20:22

Преди време имах същия проблем с Мтел, с интернета им, не покриваше параметрите които пишеше в договора. Пуснах жалба, провериха, и решиха да ми опростят три такси, втора жалба, че искам качествена услуга а не опрощаване на вноски и ми прекратиха договора без никакви неустойки, даже ми върнаха депозита за оборудването. При колега телевизията на Виваком, правеше проблеми и не можаха да го отстранят, също му прекратиха договора без неустойки. Не се оставяйте и си търсете правата, щом не могат да ви изпънят услугата по тяхна вина да ви прекратят договора без нустойки или да режат дървото или да дърпат антената с въже на покрива и да ви предоставят услугата и да гледате телевизия. А също съм техен абонат и преди да ми пуснат телевизията идваха и мериха, защото живея в къща извън града!
juzemomo
Нов потребител

Мнениеот todorst » 19 Сеп 2012, 21:18

Ще ви кажа, че няма такъв адвокат, който да поеме риска за такъв съвет- дали да имате пасивно или активно поведение. Е, ако ви посъветва за ПАСИВНО и после си платите с лихвите !!! оБРАТНО - АКТИВНО, Вие сте ищец,
кой Ви гарантира успеха ??? Може да си платите, плюс съдебни и т.н. Така, че преценката или както казват депутатите - ти си ПРЕЦЕНЯШ и възлагаш на адвоката какво да прави!
Моля, сподели тук решението си !!
todorst
Потребител

Назад към Взаимопомощ