начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Мога ли да напусна работа без да загубя права на борсата?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да напусна работа без да загубя права на борсата?

Мнениеот elton_john » 11 Сеп 2012, 01:34

Шефът ми ми заяви, че трябва да работя до Коледа на 12-часов работен ден и ако не искам "..да си подам молба за напускане". Мога ли да напусна фирмата без да загубя право на пълното обезщетение за безработица от бюрото по труда? Благодаря!
elton_john
Нов потребител

Re: Мога ли да напусна работа без да загубя права на борсата

Мнениеот possitiv3 » 11 Сеп 2012, 09:04

А може ли просто да си намериш друга работа и тогава да напуснеш - така (1) няма да висиш на гърба на тези, които работят; (2) ще се чувстваш по-необходим на планетата. И само за сведение - в Китай след допитване до народа с повече от 80 процента хората са отказали да работят на 8-часов работен ден. Средно работят между 10 и 14 часа/ден. Та отново на въпроса - НАМЕРИ СИ ДРУГА РАБОТА И ТОГАВА СЕ МАХНИ ОТ СТАРАТА, НЕ ДА ЧАКАШ ДРУГИТЕ ДА ТИ ПЛАЩАТ "ОБЕЩЕТЕНИЕТО В ПЪЛЕН РАЗМЕР". :!:
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Назад към Взаимопомощ